ללונדון עם איזיג'ט: כמה זה משתלם באמת?
למרות מרווח הרגליים והעלויות הנוספות, חברת התעופה הזולה מכרה כבר מאות כרטיסים בקו החדש מתל אביב ללונדון. איך מוצאים מושב טוב ועד כמה זה משתלם?
48 שעות אחרי שחברת הטיסות המוזלות איזיג'ט הודיעה על תחילת הפעלת קו טיסות בין לונדון לתל אביב היא כבר מכרה מאות כרטיסי טיסה באתר האינטרנט שלה, הן לבריטים והן לישראלים הנלהבים לנצל את המחירים הזולים ללונדון.
מכירה כזו מהירה של כרטיסים מצביעה על ביקוש ער של לקוחות, אבל מהווה גם בשורה רעה למי שלא הקדים להזמין. כבר ביום שישי, זינקו המחירים לתקופת החנוכה וחג המולד, וחצו אפילו את קו 500 הדולר לכרטיס, כולל תשלום עבור מזוודה אחת ובידוק מהיר. המחירים רק ימשיכו ויתייקרו, משום שרק חלק קטן מהכרטיסים בכל טיסה מוצעים במחירים מוזלים של 150-180 דולר לכרטיס, ושאר הכרטיסים נמכרים במחירים גבוהים בהרבה.
רגע לפני שאתם רצים ורוכשים כרטיסים בחברת איזיג'ט כדאי לכם לדעת כי הטיסה במטוסי החברה היא מהטיסות הפחות נוחות בשוק. איזיג'ט תפעיל בקו מטוס איירבוס 320 עם 180 מושבים. על פי נתונים של חברת הייעוץ התעופתית SKYTRAX הבריטית, מרווח הרגלים במטוסיה של החברה הוא הנמוך ביותר שיש. בעוד מרווח הרגליים הממוצע (המרחק בין גב מושב הפנימי במושב שבו אתם ישובים לגב המושב שלפניכם) בחברות התעופה בעולם הוא כ-78 עד 82 ס"מ, באיזיג'ט המרווח הוא 73 ס"מ בלבד. מרווח כזה משמעותו סבל ממשי בזמן הטיסה לכל מי שגובהו ממוצע. אולי בטיסה של שעה הצפיפות הזו אינה כל כך נוראה, אבל בטיסה של חמש שעות וחצי – נעים זה ממש לא יהיה. עם זאת יש לנו טיפ עבורכם: אם חברת איזיג'ט לא שינתה בימים האחרונים את תצורת המושבים שלה, במטוס האיירבוס 320 המושבים הטובים ביותר הם A-C בשורה ראשונה, מושבים A-F בשורה 12 וכן המושבים C/D בשורה 25 – לאלה יש זווית גדולה יותר של הטייה.
באיזיג'ט, כדאי לדעת, גובים תשלום עבור כל תוספת שהיא מעבר למכירת מקום במטוס ואין מקומות שמורים. אם אתם רוצים להיות מאלה שייכנסו ראשונים למטוס אתם יכולים לקנות זכות זו תמורת 14 ליש"ט לטיסה הלוך ושוב (91 שקל, המחירים לפי שער 6.46 שקל ל-1 ליש"ט). עבור מזוודות תצטרכו לשלם 8 ליש"ט לכל כיוון עבור מזוודה שאתם מוסרים ושוקלת עד 20 קילוגרם. הקנס על משקל עודף גבוה מאוד.
בנוסף, אם אינכם מחזיקים בכרטיסי ויזה-אלקטרון או דביט-קארד (הנפוצים באנגליה), קחו בחשבון תוספת של כ-10 ליש"ט עבור התשלום הזה. כל שינוי שתרצו לבצע בכרטיס הטיסה (שינוי מועד, למשל) יעלה מ-33.50 ליש"ט ומעלה.
ויש גם את עניין האוכל. במטוס לא מגישים אוכל, אלא בתשלום בלבד. המחירים, אגב, נוחים למדי, ולא סתם מייעצת החברה באתר, "אל תאכלו בשדה, כי אצלנו זול יותר". עבור ספל תה או קפה תשלמו 1.80 ליש"ט (12 שקל), משקה קל יעלה מ-0.80 ליש"ט (חמישה שקלים), וכם גם חטיפים כמו מארס, סניקרס וקיט-קט. פחית בירה קרלסברג תעלה 3.20 ליש"ט (21 שקל), מחיר סלט או כריך הוא 3.5 ליש"ט (23 שקל) וארוחה חמה תעלה שישה ליש"ט (39 שקל).
דבר נוסף שכדאי לדעת הוא שהטיסה מישראל יוצאת בערב ונוחתת בשדה התעופה לוטון שליד לונדון, בשעה 23:00. כדאי להזמין הסעה מראש, כי מחירי המוניות עלולים להגיע לעשרות ליש"ט. כדאי גם לדעת שבחברה אין הנחות לילדים, כך שמחיר כרטיס שלהם שווה למחיר מבוגר. עם זאת, בחבילה משפחתית מקבלים הנחה מסוימת.
ולמחירי דוגמה: טיסה ב-10 דצמבר וחזרה ב-23 בדצמבר עם תשלום עבור מזוודה ובידוק מהיר הוצעה לנו במחיר של 301 ליש"ט (489 דולר) לנוסע. טיסה ב-20 דצמבר וחזרה ב-26 דצמבר הוצעה לנו במחיר של 239 לישט (388 דולר). טיסה ב-29 דצמבר וחזרה ב-4 ינואר 2010 הוצעה לנו ב-236 ליש"ט (383 דולר). טיסה ב-4 בינואר וחזרה ב-17 בינואר הוצעה לנו ב-320 ליש"ט (520 דולר), טיסה ב-24 נובמבר וחזרה ב-1 דצמבר הוצעה לנו במחיר של 248 דולר בלבד. וטיסה ב-5 נובמבר, חזרה ב-15 נובמבר, בלי בידוק מהיר ובלי מזוודות, הוצעה לנו במחיר של 123 ליש"ט שהם 200 דולר. בהחלט זול.
טסים באיזי: עצות לחיסכון
- הגמישו תאריכים: בעת ההזמנה, אם תתפשרו על שעות וימים קרובים למה שתיכננתם אתם יכולים לחסוך הרבה מאוד כסף.
- תיק סגור: אם אפשר, סעו עם תיק יד גדול וכבד בלבד, וחסכו הרבה כסף.
- היכן, הכן: אם אתם לא משלמים עבור עלייה מהירה למטוס, הצטופפו ליד שער היציאה, ורוצו לתפוס מקום ברגע הבורדינג.
- משפחה שכזאת: לפני שאתם מבצעים הזמנה, בדקו את הזמנות הילדים בחברות הסדירות. לעתים התוצאה משתלמת יותר.
- עיניים פקוחות: לפני שאתם מאשרים את ההזמנה, עיינו היטב במגבלות הכרטיס, על מנת שלא תצטרכו לעשות שינויים יקרים.
- עוד לא אכלנו: אם אפשר, פשוט הביאו אוכל לטיסה מהבית.
- על גלגלים: שדה התעופה לוטון מרוחק מהעיר. כדאי להזמין הסעה מראש, שכן מחיר מונית ספיישל עלול להפוך את מחיר הטיסה לבלתי משתלם.