רשת האופנה ג'אמפ הגישה בקשה להגנה מנושיה
החברה מבקשת הקפאת הליכים נגדה, עקב חובות של כ-50 מיליון שקל. בין הסיבות למצבה: ניהול כושל של רשת אירית והמיתון העולמי. בבקשה נטען: פעילות החברה מפרנסת כ-400 בתי אב, אשר ייפגעו במידה ופעילותה תופסק
רשת האופנה ג'אמפ הגישה היום (ב') לבית המשפט המחוזי בת"א בקשה להקפאת הליכים. זאת לאחר שצברה חובות בסך של כ-50 מיליון שקל . מוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות" חשף אתמול כי בכוונת הרשת לבקש הגנה מפני נושיה. רשת ג'אמפ ביקשה למנות את רו"ח יובל קידרון כנאמן לרשת לתקופה של 90 יום.
מהבקשה עולה כי החוב למערכת הבנקאית מסתכם בכ-35 מיליון שקל. החוב לספקים וזכיינים נע בין 10-12 מיליון שקל ולעובדים כ-4 מיליון שקל.
ג'אמפ טוענת בבקשה, שהוגשה באמצעות עוה"ד יוסי מנדלבאום, שלום גולדבלט ואהוד גנדיס, כי הרשת מעסיקה כ-245 עובדים. כמו כן נטען כי הרשת עובדת עם זכיינים וספקים, אשר הגם שאינם עובדי החברה קיימת להם תלות מוחלטת בה ובהמשך פעילותה.
"ככל שפעילות החברה תיפסק, הם ימצאו עצמם חסרי עבודה או תחת קשיים כלכליים ניכרים. להערכת החברה, מניין הזכיינים והספקים הקשורים בה עומד על למעלה מ-150 מפרנסים. לפיכך, פעילות החברה מפרנסת סה"כ כ-400 בתי אב בישראל, אשר ייפגעו פגיעה אנושה במידה ופעילותה של החברה תופסק", נטען בבקשת הקפאת ההליכים.
עוד נטען בבקשה כי החברה שילמה לעובדיה את כל המגיע להם בגין חודשים קודמים, וזאת עד לחודש יוני 2009 (כולל), ובכוונתה, בכפוף למתן צו הקפאת הליכים, לשלם לעובדיה שכר שוטף במהלך תקופת ההקפאה בשיעור מלא של 100%.
במסגרת הבקשה להקפאת הליכים חשפה רשת ג'אמפ את הסדר הנושים המוצע שלה. תכנית הסדר הנושים של החברה מתבססת על התמורה ועל המקורות הבאים: מימוש מלאי החברה - סך של כ- 10 מיליון שקל; מימוש פיקדונות נזילים שבידי הבנקים בסך של כ- 4.7 מיליון שקל; מימוש חייבים וכרטיסי אשראי בסך של כ-3 מיליון שקל; וכן תמורת רכישת מניות החברה - כנגד הקצאת 100% ממניות חברה בסך 18 מיליון שקל.
בהתאם, הסדר הנושים המוצע כולל תשלום של 100% מהחוב כלפי קבוצת הנושים בדין קדימה (עובדים ורשויות). לגבי קבוצת הנושים הרגילים בעלי ערבות אישית: נושים אלו יקבלו כ- 50% מחובם.
באשר לקבוצת הנושים הרגילים - נושים אלו יקבלו 30% מחובם. יתרת החוב הבלתי נפרעת של הנושים תחשב כ"חוב אבוד" לצורכי מס.
השקעה כושלת באירית
בבקשה פירטה הרשת את הסיבות שהובילו למצבה. בין השאר נטען בבקשת הקפאת ההליכים כי אחרי הזרמה של 22 מיליון שקל מהמשביר (שהינה מבעלי הרשת), החברה נזקקה להון נוסף, ובעלי השליטה היו חלוקים בדעותיהם.
לאחר כ- 9 חודשים מבלי שחתמה החברה על הסדרים עם הבנקים, הדבר הכניס את החברה לסחרור. ברבעון האחרון החברה, ללא רשת אירית, הפסידה 6 מיליון שקל. ההפסד נבע מהעובדה שהחברה לא ידעה לנהל נכון את אירית, שמפסידה כ- 2.4 מיליון שקל ברבעון.
סה"כ, נטען, השקיעה החברה ברשת אירית סך של 27 מיליון שקל , והחברה לא השכילה לנצל כראוי את יתרונותיה היחסיים בתחום. השקעה כושלת זו גררה אותה לקשיי תזרים ולחובות כלפי בנקים, עובדים, רשויות, ספקים ועוד.
עוד מציינת הרשת את המשבר שארע בשוקי העולם בשלהי שנת 2008 שלא פסח אף על המשק הישראלי, וגרם למיתון הבא לידי ביטוי בהיקפי הצריכה ומחזורי המכירות בהתאם, ובצמצום כוח אדם.
"החברה מבקשת את הגנתו של בית המשפט הנכבד בכדי שיתאפשר לה ליישם באופן מושכל ומסודר, תוך הפעלה של מאמץ מתוכנן ומחושב, תכנית הבראה המבוססת על הפעלת החברה, תוך החלפת המערך הניהולי הקיים והזרמת אשראי חיצוני. החברה מאמינה, כי בסיוע הנאמן המוצע ניתן יהיה לגבש וליישם בתקופת הקפאת ההליכים תכנית הבראה והסדר נושים, וזאת באישור ובפיקוח בית המשפט הנכבד ותוך שקיפות מלאה כלפי הנושים", נטען בבקשה.
רשת מתאים לי רוצה להשקיע
עוד חושפת בקשת הקפאת ההליכים כי ג'אמפ חתמה את הרבעון הראשון של שנת 2009 עם ירידה של 30% במכירות, שהסתכמו ב-23.7 מיליון שקל, לעומת הכנסות של 34.2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. יחד עם זאת התמונה היא אופטימית מאחר ובבקשה מציינת הרשת כי כבר קיימת הצעה של משקיעה, המעוניינת להשקיע כספים בחברה ולהוציאה מן המשבר אליו נקלעה.
הכוונה לרשת "מתאים לי". לבקשת הקפאת ההליכים צירפה ג'אמפ מכתב מאבי מלכה ממתאים לי בו כתב: "הנני פונה אליכם בהצעה לתשלום סך כולל של 18,000,000 שקל, בפריסה על פני 5 תשלומים שנתיים שווים ורצופים, כאשר התשלום הראשון יהא במזומן (סך של 3,600,000 שקל לכל תשלום), בתמורה להעברת 100% מהון המניות המונפק והנפרע של החברה".
ההצעה של אבי מלכה תקפה למשך 45 יום וכפופה לאישור הסדר נושי החברה.
הבנקים דיסקונט ולאומי שהינם נושים של הרשת נתנו הסכמתם להגשת הקפאת ההליכים בכפוף לתנאים מסויימים.