חוק קדימה נגד חוק מופז: פורשים לא יהיו שרים
לפי הצעת החוק של והבה ומולה, ח"כים שהתפלגו מסיעתם לא יוכלו להיות חברים בממשלה. "כך יובטח שהפרישה תהיה אידיאולוגית בלבד", הם מסבירים
החוק לסינדול מופז: הצעת חוק חדשה שהונחה היום (ב') על שולחן הכנסת על-ידי ח"כים מקדימה מבקשת לאסור על חברי כנסת שהתפלגו מסיעתם לכהן כשרים או כסגני שרים. המשמעות, באם תאושר הצעת החוק: ח"כ שאול מופז לא יוכל לזכות לתפקיד בממשלה אם יפרוש מקדימה ויחזור לליכוד.
בדברי ההסבר להצעת החוק, אותה הגישו חברי הכנסת שלמה מולה ומגלי והבה, נכתב כי תכילתו של החוק היא "למנוע מצב שבו ביכולתה של הקואליציה להביא לפילוג סיעות יריבות וחיזוק כוחה באמצעות פיתוי בתפקידים ביצועיים".
עוד נכתב כי "באמצעות יישום התיקון יובטח מצב לפיו חלק מסיעה שבחר להתפלג ממנה, עשה זאת אך ורק משום שדרכו האידיאולוגית אינה מתיישבת עוד עם דרכה של המפלגה. תופעה של התפלגות סיעות הפכה לתופעה נפוצה בכנסת ישראל בעשורים האחרונים, שפוגעת קשות ביציבות המפלגות וביציבות המערכת הפוליטית כולה וכמו כן פוגעת בדימויים של חברי הכנסת ובאמון הבוחרים שנתנו להם את קולם.
ח"כ מולה טען בשיחה עם ynet כי "הצעת החוק אינה מכוונת רק נגד מופז". לדבריו, "אני לא יכול לדעת מי יתפלג ומי לא. אנחנו רוצים לקבוע נורמות. הכלל הזה יחול על כולם.
ראוי שח"כים יישארו באותה מפלגה ולא יקבלו פרס אם הם עוזבים אותה. אם רוצים להחזיר את אמון הציבור בפוליטיקה - יש לנהוג באחריות".
יוזכר כי לאחרונה הגישו מולה ווהבה הצעת חוק נוספת על רקע מהומת "חוק מופז", וביקשו לעקוץ את הקואליציה ולאפשר גם לסיעת העבודה להתפצל. לפי ההצעה, התפלגות של חברי כנסת מסיעה תתאפשר גם כאשר מדובר בשני חברי כנסת, המהווים לפחות רבע ממספר חברי הסיעה. זאת, בניגוד למצב הנוכחי בו יש צורך בשליש מחברי הסיעה. ח"כ מולה אמר אז: "אנחנו לא מתכוונים להעלות את הצעת החוק להצבעה. היא הונחה על שולחן הכנסת ונקדם אותה רק במידה ש'חוק מופז' יעבור".
מופז. "זה לא נגדו"
צילום: יותם פרום
והבה. למען היציבות
צילום: ראובן קפוצ'ינסקי
מומלצים