גרמניה על רצח המוסלמית: "אין מקום לגזענות"
רצח אשה מוסלמית בידי גזען ממוצא רוסי בבית משפט גרמני הסעיר את העולם המוסלמי וגרר ביקורת תקיפה מצד ארגונים ומנהיגים. דובר הקנצלרית: "אין בארצנו מקום לשנאת זרים"
גרמניה משיבה למבקריה, אחרי רצח המוסלמית בבית המשפט: ממשלת גרמניה דחתה היום (ב') את הטענות שהופנו כלפיה בעקבות הרצח שמסעיר את העולם המוסלמי, כאילו היא נוהגת בסלחנות כלפי גזענים ומטפחת השקפות עולם אנטי-איסלאמיות.
הרצח של מרווה אל-שרביני, אשה מצרית הרה ואם לילד בן שלוש, על-ידי גרמני ממוצא רוסי החשוד כקיצוני ימני, הוביל השבוע למחאות המוניות סביב הלווייתה, שנערכה באלכסנדריה שבמצרים. ארגונים מוסלמיים בגרמניה טענו בעקבות הפרשה שהאיסלמופוביה במדינה גואה וגם הנשיא האיראני, מחמוד אחמדי-נג'אד, תקף את המוסר הכפול שמנהיגה ברלין ביחס לזכויות אדם. הנשיא האיראני אף קרא לאו"ם לגנות את גרמניה.
דובר הממשלה הגרמנית ניסה להרגיע את המתיחות, על רקע חששות מפני גל אלימות כמו זה שידע העולם בעקבות פרסום הקריקטורות של מוחמד בדנמרק. הוא הבהיר שגרמניה אינה מטפחת השקפות עולם גזעניות. "בימים האחרונים, כל נציגי הממשלה הבהירו שאין בגרמניה מקום לקסנופוביה או איסלמופוביה", ציין הדובר של מרקל, אלריך וילהלם.
"אנו מגנים את התקריות הללו בקביעות", אמר וילהלם, והוסיף כי הוא דוחה מכל וכל את הערותיו של אחמדי-נג'אד, לפיהם כשל פוליטי הוא שהוביל לרצח. הרצח אירע בבית משפט, שבו התוקף, שזוהה בתקשורת הגרמנית רק כ"אלכס וו." ערער על הרשעתו בגין העלבת שרביני, כאשר כינה אותה "איסלמיסטית", "טרוריסטית" ו"זונה", כאשר ביקשה ממנו לפנות מקום לבנה על נדנדנות במגרש משחקים.
האב: "זה בלתי נתפס"
התוקף דקר גם את בעלה של שרביני, אך אם לא היה די בכך, המשטרה הגרמנית ירתה ברגלו של הבעל, אחרי שזוהה בטעות כתוקף. אביה של שרביני דיבר עם העיתון הגרמני "בילד" ממקום מושבו באלכסנדריה, וקרא לגזור עונש מוות על הרוצח. הוא הלין על כך שהרשויות בגרמניה לא מיהרו להודיע לו על מות בתו. "זה שבתי אוהבת השלום נאלצה למות כי עטתה רעלה - אני לא יכול לתפוש את זה", צוטט האב.
אחרי צרפת, גרמניה היא המדינה בעלת האוכלוסיה המוסלמית
הגדולה במערב אירופה. ארגונים מסוימים מתחו ביקורת על ממשלתה של מרקל, שגינתה את הרצח רק כעבור כמה ימים. מרקל יזמה דיאלוג רשמי עם המוסלמים בגרמניה - שרובם ממוצא טורקי - בניסיון לשפר את התערותם בחברה. עם זאת, היא גם הרחיקה את חלקם בהצהירה שאין לבנות צריחי מסגדים גבוהים ממגדלי כנסיות.
"איסלמופוביה, חבויה או גלויה, קיימת כבר זמן רב בארצנו", אמר המזכיר הכללי של המועצה המרכזית של המוסלמים בגרמניה, איימן מזייק. "תקרית הרצח בעקבות הרעלה חושפת מימד חדש". הוא קרא למרקל לפנות אל יותר מארבע מיליון המוסלמים ולגנות את מה שתיאר כ"רצח אכזרי, גזעני ואיסלמופובי".