שתף קטע נבחר
 

תקווה עם כנף: גוזלי הסיסים הנטושים ישובו לטבע

חמישה גוזלי סיסים הגיעו לבית החולים לחיות בר לאחר שנפלו מהקן והובאו לטיפול על ידי תושבים באזור המרכז. צוות המטפלים ממתין להשלמת התפתחות נוצות התעופה כדי לשחרר את דור העתיד של הסיסים בחזרה לטבע

חמישה גוזלי סיסים הגיעו בשבועות האחרונים אל בית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת-גן. הגוזלים נמצאו נטושים מחוץ לקן על הקרקע וללא עירנות של תושבים באזור המרכז, הם היו מתים מרעב וחשופים לסכנות. 
 

"אנחנו מנסים לגדל אותם בבית החולים, למרות שגידול גוזלי סיסים הוא אתגר לא פשוט בשבי", מסבירה ד"ר אריאלה רוזנצוויג, וטרינרית בבית החולים לחיות בר. "הסיסים ניזונים בתעופה מחרקים אותם הם לוכדים בעזרת הרוק הדביק והגוזלים זוכים לקבל מזון מההורים בטבע כל מספר דקות. ככל שהם מגיעים צעירים יותר לטיפול במרפאה, כך גם תדירות ההאכלה גבוהה יותר".

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
סיסים הם בין הציפורים המהירות בעולם, שמסוגלים להגיע למהירות מעוף של כ-200 קמ"ש ומבלים את רוב חייהם באוויר. הסיסים הם לא רק טייסים מיומנים וזריזים, אלא צדים כל אחד כ-20 אלף חרקים ביום בתקופת גידול הגוזלים.  ללא ההורים, הגוזלים תלויים לחלוטין במטפלים בבית החולים, שמאכילים אותם באופן ידני.

 

בשנים האחרונות סובלים הסיסים מירידה במספרם. במשך אלפי שנים הם נהגו לקנן בכוכים שבין הלבנים בבתי אבן, אולם במבנים מודרניים אין הם מוצאים עוד מקומות מסתור שכאלה. כיום בישראל פועלת עמותת "ידידי הסיסים" שנרתמה לאפשר לסיסים לקנן בבטחה ומציבה עבורם תיבות קינון שהוכנו מארגזי פגזים ישנים ברחבי הארץ.

 


בקרוב יפרשו כנפיים (צילום: רועי גזית)

 

חלק מהבדיקות השגרתיות בבית החולים לחיות בר כוללות שקילת הציפורים ובדיקת התפתחות נוצות התעופה. רוזנצוויג אוחזת באחד הגוזלים ופורשת את כנפיו לרווחה בתא המחייה של הסיסים. "אברות התעופה עדיין לא צמחו במלואן, כך שהוא עדיין לא יכול לעוף", היא קובעת.

 

חבריו לתא, שני גוזלים בוגרים יותר נלקחים בעדינות אל חצר המרפאה כדי לבחון האם הם מסוגלים לעוף בכוחות עצמם. "בטבע הגוזלים פורחים מקן שנמצא בגובה של מספר מטרים מהקרקע, כדי שיוכלו לצבור מהירות בעת הנפילה עד להמראה מעלה", היא אומרת ומסייעת לשני הגוזלים להתרומם באוויר. השניים מצליחים לרפרף קלות בכנפיים, אך נוחתים בשלום על הקרקע לאחר מספר שניות. "צפויים להם עוד מספר שבועות אצלנו, אבל אני מאמינה שהם יפרשו כנפיים בקרוב".

 


 

רוצים עוד סיפורי חיות? בואו לבקר בבלוג "בית החולים לחיות בר"  

 

מצאתם חיית בר פצועה? צרו קשר עם הגורמים הבאים: מוקד הסביבה של רשות הטבע והגנים: 6911* >> שמוליק לנדאו: 057-8842263 (מירס: 96*77*2000) >> עינת מטלון במרפאת בית החולים בספארי בר"ג: 057-8663920, 03-6305322

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לומדים לעוף
צילום: רועי גזית
הגוזלים על המשקל במרפאה
צילום: רועי גזית
בקרוב יפרשו כנפיים
צילום: רועי גזית
מומלצים