עייפים? באיזה שדה תעופה הכי כדאי לישון?
סקר חדש שנערך בקרב 6,200 נוסעים קבע ששדה התעופה שרל דה גול, שבפריז, הוא הגרוע ביותר בו תוכלו לתפוס תנומה לפני הטיסה. בסינגפור, לעומת זאת, הסיפור שונה לגמרי
ודאי יצא שישבתם בשדה התעופה וחיכיתם לטיסה הבאה שלכם, או רק רציתם לעצום עיניים לזמן מה. בפעם הבאה שמצב כזה קורה, השתדלו להימנע בכל מחיר מלהיות בשדה התעופה שרל דה גול שבפריז, וקוו שאתם נמצאים בצ'אנגי, הטרמינל של סינגפור. כך נמצא בסקר שדירג את עשרת שדות התעופה הטובים ביותר, והגרועים ביותר, בהם יכולים הנוסעים לנוח לפני הטיסות ולתפוס תנומה קלה.
רצפה מלוכלכת ומזוהמת, שירותים עמוסי משתמשים, צואת ציפורים וחרקים עוקצניים היו בין התלונות הנפוצות שהתקבלו בקרב 6,200 הנוסעים שהשתתפו בסקר, שנערך על ידי אתר הנסיעות "המדריך לשינה בשדות תעופה".
כאמור, שדה התעופה דה גול, שבבירת צרפת, נבחר לגרוע שבהם כשמאחוריו נמצא שרמטייבו, נמל התעופה של מוסקבה, שזכה לכינוי "גיהנום על פני הארץ" מאת אחד הנוסעים. במקום השלישי והרביעי נבחרו שדות התעופה של ניו יורק (JFK) ושל לוס אנג'לס (LAX), כשנמל התעופה של דלהי שבהודו מסיים את החמישייה הגרועה ביותר.
מהעבר השני, נמצאים שדות התעופה שאם נאלצתם להיתקע בהם, לא היה לכם כל כך אכפת. שדה התעופה הנקי והנוח ביותר לשינה הוא, כאמור, צ'אנגי שבסינגפור כשלמקום השני הגיע אינצ'אן שבסיאול ומיד אחריו הטרמינל של אמסטרדם ,סחיפול, שבהולנד.
את רשימת חמשת שדות התעופה הטובים ביותר לשינה ומנוחה מסיימים הטרמינלים של אוסלו, גרדרמואן, והונג קונג בהתאמה, בהם אהבו הנשאלים בעיקר את השירותים הניתנים לנוסעים, את צוות השדה מסביר הפנים ואת המושבים הנוחים.
"כיום, שינה בשדות תעופה היא לא רק עבור מטיילים דלי תקציב שמחפשים לחסוך כמה דולרים", טוען אתר הנסיעות שהוקם על ידי דונה מק'שרי ב- 1996, סוכנת נסיעות קנדית לשעבר ומומחית לתיירות דלת-תקציב.
"ניתן לראות היום אנשים מכל הגילים ומכל סוגי המקצועות", היא מוסיפה, "שתופסים להם מקום, כזה או אחר, על רצפת שדות התעופה בכל העולם, בין אם הם שם עקב ציפייה ארוכה לטיסת המשך, עיכוב בטיסה או רצון לחסוך כסף".
- לרשימה המלאה
של שדות התעופה הטובים והגרועים בעולם