שתף קטע נבחר

 

יו"ר 10: "שהחמצן לא יגיע אחרי שהחולה ימות"

ח"כ אופיר אקוניס מתח ביקורת על התנהלות הערוץ במשבר אליו נקלע. יו"ר דירקטוריון ערוץ 10: "אנחנו בפתח חזרה לתקופת 'פראבדה', ערוץ אחד שיחזיק את כולם בתנוך האוזן". ח"כ נחמן שי: "גם ערוץ 2 עוד יגיע לוועדה הזו"

יו"ר ועדת הכלכלה אופיר אקוניס מתח היום (ב') ביקורת חמורה על התנהלות ערוץ 10 במשבר הנוכחי בו הוא נמצא. בפתח ישיבת הוועדה אמר בתגובה לדברי ראשי הערוץ בתקופה האחרונה, לפיהם משרד האוצר לא הציג הסכם שיאפשר את המשך קיומו: "אם ערוץ 10 רוצה שהמדינה תציל אותו, הוא צריך לעזור למדינה להציל את עצמו".


אקוניס (משמאל). "על ערוץ 10 לעזור למדינה לעזור לו (צילום: ערוץ הכנסת)

 

אקוניס הוסיף והתייחס להשוואה שנערכה בקרב אנשי הערוץ בין מצבם לבין המשבר במפעל "עוף העמק". "מצבם אינו דומה כלל למצב 'עוף העמק'", אמר אקוניס. "יש שם מי שמרוויח את השכר החודשי של אנשי 'עוף העמק' לפעמים ביום עבודה אחד". בהמשך הדיון רמז כי התכוון ספציפית למשכורתה של מגישת החדשות מיקי חיימוביץ'.

 

את דברי הפתיחה חתם אקוניס בדרישה "שייראו שגם אצלם עושים מעשה... אם הם רוצים, שיקיימו דיון על שינויים בעתידם, לא רטרואקטיבית. על ערוץ 10 למלא התחיבויותיו על פי החוק וההסדר שיגיע עם משרד האוצר".

 

מימן: "מרדוק הוא לא טמבלולו"

בדיון נכחו יוסי ורשבסקי, מנכ"ל ערוץ 10, יו"ר ומנכ"ל הרשות השנייה ובכירי ערוץ 2. יו"ר דירקטוריון ערוץ 10, יוסי מימן הודה בציניות למנכ"ל הרשות השנייה שסקר בדיון את עברו העגום של הערוץ. "תודה מנשה סמירה שהזכרת לי שמונה שנים של סיוט", הוא אמר.


מימן. חוזרים לתקופת "פראבדה" (צילום: חיים זיו)

 

"אנחנו מדברים על עולם של כאילו", הוסיף מימן. "מדינת ישראל לא עשירה מספיק כדי לאפשר לעצמה תוכנית חלל ואנחנו פה משדרים מהחלל. רופרט מרדוק הוא לא טמבלולו שלא מבין בתקשורת. לאודר, מילצ'ן, כולם קמו והלכו. נשארתי שוב לבד.

 

"מה שהכי עצוב זה שכולנו מבינים שהאבסורד הזה צריך להיגמר", הוא המשיך. "מציע לנו בנדיבות מנשה סמירה שבמעבר לשיטת הרשיונות ב-2012 לא יהיו בעיות. אז איפה 300-400 עובדים שלנו עד אז? איפה 4,000 עובדים בלתי ישירים? הם יצטרכו לחכות שנתיים עד שניתן לזכיין החדש כל מה שאנחנו מבינים שחייבים לתת היום?".

 

לאורך הישיבה חזר ואמר ח"כ אקוניס כי המעבר לשיטת הרישיונות המתוכנן ל-2012, עשוי מבחינתו להתרחש מוקדם יותר, וכי התאריך גמיש. עם זאת, לא הסכים לפתוח בדיון את נושא התאריך הספציפי.

 

"יש למנוע מצב שהחמצן יגיע שנתיים אחרי שהחולה מת", אמר מימן בהתייחס למצבו הנוכחי של הערוץ. "צריך ליצור תנאי משחק שייצרו אופק. למה לשרוף את הכסף מעכשיו עד המעבר לרשיונות, כשאפשר להשקיע אותו במסך? זה פשוט לא עושה שכל. אפשר להשקיע את אותם סכומים בעשיית טלוויזיה.

 

"אנחנו לא מבקשים מחיקת חוב, אבל לקחנו על עצמנו התחייבות לא קטנה מול העובדים. יש לנו 250-400 אלף צופים בערב, ומפרסמים שיכולים להגיע לטלוויזיה בתנאים שלא ניתנים להם בערוץ 2. במצב הנוכחי אנחנו חוזרים ל'פראבדה', ערוץ 1 שיחזיק את כולם בתנוך האוזן. היינו רוצים להימנע מהמצב הזה, אבל יש גבול למה שאנחנו יכולים לעשות".

 

מימן הודה כי במהלך השנים נעשו טעויות בניהול הערוץ, אך לא בשלוש שנות קיומו הראשונות. "אבל אם מסתכלים על כל הכרונולוגיה אנחנו רואים שכל הזמן לא יכולנו להדביק את השוק. בגדול אנחנו אוחזים ב-35% מהטלוויזיה המסחרית. בטח שהיו טעויות, ושילמנו עבורן, אבל היום המצב הוא שאנחנו משלמים תמלוגים על הפסדים. בנוסף אני לוקח את האשמה האישית עליי - שנשארתי בתחום בכלל".

 

ניר: "אם השקיעו כל כך הרבה, הבעיה היא בשיטה"

מנכ"ל זכיינית ערוץ 2, "קשת", אבי ניר אמר בדיון: "הבעיה היא לא בניהול הערוץ, אלא מבנית. אם ערוץ משקיע כל כך הרבה וזה מצבו, הבעיה עמוקה יותר.


הפגנת עובדי ערוץ 10. "הבעיה לא בערוץ, אלא בשיטה" (צילום: גיל יוחנן)

 

"כשהרגולציה הופכת לדבר הכי דומיננטי בחיי ענף, זה אומר שיש בעיה עם הרגולציה. אני חושב שמבלי להיכנס למציאת פתרון, עצם זה שאין פתרון, שקבוצת האנשים הזו שזמן כה רב מדברת על רגולציה במקום על טלוויזיה, זו הוכחה לכך שהרגולציה נבנתה בצורה שגויה. גם התיקונים שנעשו לא מספיקים. הפתרון צריך להיות רדיקלי שבסופו של דבר יאפשר לשוק הטלוויזיה ולמשקיעים בו, למנהלים, לעובדים וליוצרים פתרון.

 

"עד היום נעשו פתרונות בנקודה שהיתה מאוחרת מדי. הפתרונות צריכים להיות כוללים ואני מקווה שייעשו לפני המשברים הבאים. אני חושב שצריכה להיות מערכת הרבה יותר פשוטה. מכיוון הרשיונות הם הכיוון הנכון, צריך לוודא מצד אחד שיוזרמו הרבה כספים ליצירה המקורית אבל מצד שני לתת רזולוציה קטנה יותר ללמה, כמה ואיך משדרים".

 

"זיכיונות, הפתרון שלנו כאן, לא קיים ב-20 השנים האחרונות בכל העולם" הוסיף ניר. "הוא לא קיים בעולם כבר 40-50 שנה. זה עבר מן העולם כי זה פשוט לא עובד".  

 

דאבוש: "מכרז ערוץ 10 - בשבוע הבא"

יו"ר הרשות השנייה, נורית דאבוש, אמרה כי התריעה כבר לפני שנתיים שהשיטה נכשלה. "אני לא מכירה הרבה רגולטורים שהיו אומרים זאת".

לדבריה, "אנו משתעשעים בלוחות הזמנים ויש פה ערוץ שאנחנו מרגישים מחויבים שימשיך לעבוד, לספק את הכספים ליצירה הישראלית, שייתן מענה גם לעובדים וגם לדמוקרטיה הישראלית. דאבוש פנתה לאנשי משרד האוצר פעם נוספת בבקשה שיאפשרו לבעלי הערוץ לפרוש את חובותיהם.

 

"לגבי מחויבויות תוכן", היא הוסיפה, "הם לא מתנערים. הם יעמדו בהן ואנחנו נמצא את המנגנון. זה הפתרון כדי שמחר בבוקר יתחילו לעבוד. אנחנו הולכים לעשות מכרז על משהו מיותר, זו הנקודה בה אנחנו נמצאים", אמרה ביחס למכרז הזכיונות אותו תפרסם הרשות ביום ב' בשבוע הבא.

 

רני בלייר, חבר מטה מאבק היוצרים, אמר בתום הדיון: "מאז ערוץ 10 עלה לאוויר, השוק הוזנה. אם לא יכולים לעמוד במחויבויות - שיסגרו, אנחנו אומרים זאת בפה מלא".


ח"כ שי. "על הוועדה להכריז שהיא נגד סגירת הערוץ" (צילום: גיל יוחנן)

 

ח"כ נחמן שי (קדימה), לשעבר יו"ר הרשות השנייה: "על הוועדה לומר בצורה מפורשת שהיא נגד סגירתו של ערוץ 10 בשלב הזה". לדבריו, על ועדת הכלכלה לנסח את האמירה באופן ברור. "הרבה אין לוועדה מה להציע, אני רוצה שיהיה ברור שצריך לשמור על ערוץ 10. אם הערוץ ייסגר הוא לא יקום מחדש, אף אחד לא ייכנס לנעליו של יוסי מימן. אתם תפילו את הבניין על ראש כולכם. צריך לשבת ולחפש את החבילה המשותפת שתוכל למנוע את הסגירה".

 

עוד הוסיף ח"כ שי בטונים פסימיים במיוחד: "אם ערוץ 10 יהיה מוכן לתת את חלקו, כל הצדדים האחרים יתנו... גם נציגי ערוץ 2 יגיעו בסופו של דבר לוועדה הזו. הם לא סתם יושבים פה, זה גם יגיע".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ הכנסת
מנכ"ל הרשות השנייה. הציג סקירה עגומה
צילום: ערוץ הכנסת
ניר. "רזולציה קטנה יותר למה משדרים"
דאבוש. "הערוץ עומד במחויבויות התוכן"
לאתר ההטבות
מומלצים