שתף קטע נבחר
 

אדריכלים חשים על בשרם: איך מרגיש נכה?

באמצעות נסיון לטפס בכיסא גלגלים על רמפה תיקנית, לעלות במעלית עם עיניים מכוסות ולנסות להתמצא בה ללא הכוונה או כיתוב בכתב ברייל, ניתנה לאדריכלים אפשרות להבין על בשרם, את הנחיצות והחשיבות בהנגשת מבנים עבור אוכלוסיות המוגבלות בתנועה. המחשת צורך

מה הדרך הטובה ביותר להסביר למישהו משהו שאינו מוכר לו? לתת לו להרגיש בעצמו. בגישה זו התנהל אמש האירוע השנתי של המגזין בניין ודיור, במסגרתו הוצבו תחנות הגוזלות מאנשים בריאים חושים חיוניים ולו לכמה דקות. המטרה: להמחיש לאורחים, רובם אדריכלים מהשורה הראשונה, מה זה להיות נכה.  

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"כשאדריכל מתכנן מבנה, הוא חושב על פסל יפה או עציץ. הליכה עם כלב נחיה תראה לו איך מרגיש עיוור שצריך ללכת בין המכשולים הללו", מסבירה עו"ד מיכל רימון - מעמותת "נגישות ישראל". "עד שאנשים לא חווים

על בשרם, הם לא ממש מבינים את החשיבות של כל הנושא".

 

באמצעות נסיון לטפס בכיסא גלגלים על רמפה תיקנית, לעלות במעלית עם עיניים מכוסות ולנסות להתמצא בה ללא הכוונה או כיתוב בכתב ברייל,  ניתנה לאדריכלים האפשרות להבין חשיבות הנגישות עבור האוכלוסיות המוגבלות בתנועה.

 

השאיפה היא שמההתנסות על בשרם, הבינו הארדריכלים את הצורך האמיתי בהנגשת מבנים ציבוריים ופרטיים בשלבי תכנונם, בלי קשר לתקן המחייב, אלא מתוך התחשבות אמיתית באלו המתקשים להיכנס הביתה מדי יום ביומו.  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נסו בעצמכם ותבינו
צילום: רועי גזית
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים