ארה"ב: מכירות בתים קיימים עלו ב-3.6% ביוני
המכירות, המהוות 85% מסך מכירות הבתים בארה"ב, רשמו חודש שלישי ברציפות של עלייה. בנוסף, מלאי הבתים הקיימים העומדים למכירה ירד ב-0.7%, והמחיר החציוני של בית ירד ב-15.4% לעומת אשתקד
מכירות בתים קיימים בארה"ב עלו ביוני בקצב מהיר מהצפוי, ורשמו חודש שלישי ברציפות של שיפור. כך לפי סקר של איגוד המתווכים הלאומי. מהנתונים עולה כי מכירות הבתים הקיימים, המהוות כ-85% מסך מכירות הבתים בארה"ב, עלו בחודש שעבר ב-3.6% לקצב שנתי של 4.89 מיליון יחידות, לעומת 4.72 מיליון יחידות במאי, וצפי ל-4.84 מיליון יחידות.
- ברננקי: סימנים של יציבות על תנאי
האיגוד מסר כי זו הפעם הראשונה שבה נרשמו שלושה חודשים רצופים של גידול במכירות מאז תחילת 2004. עוד עולה מהנתונים כי מלאי הבתים הקיימים העומדים למכירה ירד ב-0.7% ל-3.82 מיליון בתים ביוני. המחיר החציוני לבית ירד ב-15.4% ל-181,800 דולר לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
"בסך הכל, החדשות חיוביות. יש לנו גידול במכירות הבתים הקיימים כבר שלושה חודשים, ירידה במלאי, ולמרות שהמחירים ירדו, קצב הירידה מתמתן", אמר לורנס יאן, הכלכלן הראשי של איגוד המתווכים. לדבריו, "שוק הדיור מתחיל להתאושש אחרי ארבע שנות מיתון".
נתונים מעורבים בשוק התעסוקה
עוד דווח אתמול (ה') כי התביעות החדשות לדמי אבטלה בארה"ב עלו בשבוע שעבר, אך סך מקבלי דמי האבטלה ירד. משרד העבודה האמריקני דיווח כי התביעות החדשות לדמי אבטלה עלו ל-554 אלף בשבוע שהסתיים ב-18 ביולי, לעומת 524 אלף תביעות בשבוע קודם. הצפי היה ל-557 אלף תביעות חדשות. בשלושת השבועות האחרונים, מספר התביעות החדשות לדמי אבטלה ירד ב-106 אלף בסך הכל.
משרד העבודה מסביר כי הנתונים המתוקנים עונתית הם מעוותים, בגלל שפיטורים בתעשייה שמתרחשים בדרך כלל בתחילת הקיץ התרחשו השנה מוקדם יותר, בעקבות פשיטת הרגל של ג'נרל מוטורס וקרייזלר. ממוצע התביעות החדשות בארבעת השבועות האחרונים, שהוא מדד מהימן יותר למצב שוק העבודה, מראה כי מספר התביעות החדשות ירד ל-566 אלף, לעומת 585 אלף בשבוע שעבר.
משרד העבודה דיווח עוד כי מספר האנשים שממשיכים לקבל דמי אבטלה ירד בשבוע שעבר ל-6.225 מיליון איש, לעומת 6.313 מיליון איש בשבוע קודם. גם הממוצע של ארבעה שבועות ירד ל-6.541 מיליון איש, לעומת 6.674 מיליון איש בשבוע קודם.
שיעור האבטלה בארה"ב עומד כיום על 9.5%, שיא של 26 שנה, וצפוי לעלות עוד. נשיא ארה"ב ברק אובמה אמר כי האבטלה עלולה להגיע לשיעור דו ספרתי במהלך השנה. אבטלה נחשבת למדד מפגר, כלומר - לרשום הרעה אפילו בזמן שהכלכלה מתחילה כבר להתייצב ולהתאושש.