מחאת אבות נגד שופטת: חשוד בהטרדתה שוחרר
המשטרה טענה כי גבר הטריד את השופטת רבקה מקייס ואף איים עליה. חבריו לקבוצת אבות גרושים נגד השופטת, טוענת כי פעל כחוק - ויש להם גם טיעון נגד מקייס: "היתה בארגוני נשים"
פעיל בקבוצת אבות שיצאה נגד שופטת בית המשפט למשפחה בכפר סבא, רבקה מקייס, נעצר בסוף השבוע בחשד כי איים על השופטת - והטריד אותה. עורך דינו הכחיש את המיוחס למרשו - ששוחרר לביתו בתום דיון בבית משפט השלום בראשון לציון. חבריו לקבוצה טענו כי "מדובר בהתנכלות" והפגינו נגד מעצרו, כשהם נושאים שלטים בהם כתוב "ילדים לא מתגרשים מאבא".
בהחלטה לשחררו קבעה השופטת אסתר נחליאלי חיאט מראשון לציון כי אין תשתית ראייתית, אין בכוונת התביעה להגיש נגדו כתב אישום, ולכן הוא משוחרר ללא תנאים.
קבוצת האבות מונה כ-40 חברים, שהמשותף להם הוא טענות נגד החלטות השופטת בתיק הגירושים בעניינם. בפגישה עם ynet, שנערכה ביום רביעי האחרון, סיפרו חברי הקבוצה כי "החלטות השופטת הן תמיד מגמתיות ונגד האבות. יש בינינו אנשים שהם מלח הארץ, עורכי דין, רופא מהנדסים ועוד. אנחנו לא עבריינים. ההחלטות שלה היו תמיד נגדנו".
על המקרים האחרים הם גילו במקרה. ניב עמית, ממקימי הקבוצה, סיפר כי לא ידע שיש עוד רבים שנפגעו מהחלטות השופטת. "התחלתי לבדוק בפורומים ובטוקבקים וראיתי שיש עוד כמוני", אמר. "התחלנו להתחבר ולאט לאט הקבוצה הלכה וגדלה, ואנחנו יותר מ-40 אבות שנפגעו מהחלטות השופטת והורחקו מילדיהם".
כבר חודשים רבים שחבורת הגברים נפגשת ונאבקת נגד השופטת. הם נוהגים להציב משמרות מחאה מול בית המשפט ואף מול ביתה של השופטת. "כל מה שאנחנו עושים זה במסגרת החוק. אנחנו לא עבריינים ולא עוברים על החוק. גם האיש עצמו איש שומר חוק, ולא ייתכן שעשה מה שמיוחס לו", אמר עמית.
קבוצת האבות הגרושים. "ילדים לא מתגרשים מאבא" (צילום: עידו ארז)
החשוד הוא אחד הפעילים הבולטים בחבורה. בשבוע שעבר הוא זומן לחקירה במשטרת כפר סבא, אליה הגיע עם עורך הדין רז משגב. לדברי משגב, "חכינו עד אחת וחצי בלילה והחוקרת לא התפנתה אלינו. בשעה אחת וחצי עזבנו את התחנה. למחרת הוא זומן שוב לחקירה. הגענו בערב ואז הודיעו לנו שהוא עצור. הבנתי ממנו כי נעצר בחשד לבילוש אחר השופטת והטרדה.
"היא הייתה פעילה בארגוני נשים"
"הוא שומר חוק ופועל למאבק במסגרת החוק. החשד לעבירת הטרדה בא בעקבות החלטה שהשופטת הייתה אמורה לתת בחודש שעבר ולא נתנה. הוא התקשר מספר פעמים למזכירות כדי לשאול אם ניתנה החלטה, דבר שמקובל, אבל המשטרה עוצרת אותו בחשד להטרדה".
"זה מזכיר לי מדינת משטרה", הוסיף עמית. "איך ייתכן שעל הבעת מחאה במסגרת החוק נעצרים? לא ייתכן דבר כזה. הם פשוט מנסים לסתום לו ולנו את הפה, כדי שלא נביע את מחאתנו נגד השופטת".
האבות סיפרו כי יש להם טענות רבות לא רק נגד השופטת, אלא גם נגד המדינה, שלא פועלת להדחתה. "במהלך הבדיקות הגענו לקורות החיים שהיא הגישה לקבלת תפקיד השופטת. להפתעתנו גילינו כי כתוב שהיא עורכת דין במקצועה", סיפר עמית. לדבריו, "זה בסדר, אבל בקורות החיים חסרות מספר שנים. בדקנו וגילינו כי באותן השנים החסרות היא הייתה פעילה בארגוני נשים".