שאול אלוביץ' מתמודד גם על רכישת מירס
012 סמייל, שנמצאת בשליטתו, הגישה למוטורולה הצעה לרכישת השליטה במירס. ככל הידוע, אף חברה אחרת לא הגישה הצעה עד יום חמישי, שהיה המועד האחרון. במקביל מתמודד אלוביץ' על רכישת השליטה בחברת פרטנר
שאול אלוביץ' פותח חזית נוספת: ל"כלכליסט" נודע כי 012 סמייל, שנמצאת בשליטת אלוביץ', הגישה ביום חמישי הצעה לרכישת השליטה בחברת הסלולר מירס.
עוד נודע ל"כלכליסט" כי מריל לינץ', שמנהל עבור מוטורולה העולמית את מכירת מירס, ביקש מהמתעניינים להגיש הצעות עד יום חמישי האחרון. ככל הידוע, 012 סמייל היא הגוף העסקי היחיד שהגיש הצעת רכישה. מדובר בהצעה שאינה מחייבת (Non Binding) ומהווה בסיס לבדיקת נאותות ומשא ומתן על המחיר הסופי. ההערכות הן כי המחיר שהציעה 012 סמייל עבור 100% ממניות מירס נמוך מהותית מ־200 מיליון דולר, שהוא המחיר שמקווה מוטורולה לקבל עבור אחזקותיה.
במקביל מתמודד אלוביץ' על רכישת השליטה (51.3%) בחברת הסלולר פרטנר מידי חברת האחזקות הסינית האצ'יסון. עסקת פרטנר נבחנת על ידי יורוקום, חברת האחזקות של אלוביץ'. ככל הנראה החליט אלוביץ' להתקדם בשני הנתיבים, בעיקר בשל הסבירות כי עסקת פרטנר לא תצא לפועל.
גורמים בתחום ההשקעות מעריכים כי נוכח המחיר הגבוה שאליו הגיעה מניית פרטנר בבורסה בשבועות האחרונים, תתקשה האצ'יסון למכור את החברה במחיר השוק. מחירה של פרטנר כיום משקף מכפיל שווי תאגידי (EV) לרווח תפעולי בניכוי פחת (EBITDA) של כ־6.1, וזאת לעומת ממוצע של 5.1 בכלל חברות הסלולר בעולם המתפתח.
הגורמים מעריכים כי בשל היותה של האצ'יסון חברה ציבורית, היא לא תסכים למכור את פרטנר במחיר הנמוך ממחיר השוק, דבר שמוריד את הסבירות לעסקה. בכל מקרה, ההחלטה של 012 סמייל להגיש הצעה לרכישת מירס אינה קשורה ישירות להתמודדות החברה־האם שלה בהליך מכירת פרטנר.
בין המתעניינים הנוספים ברכישת מירס נמצאות שלוש חברות הסלולר הגדולות: סלקום, פלאפון ופרטנר. כמו כן, מתעניינת ברכישה חברת הכבלים HOT, וכן בעל המניות הגדול בה פטריק דרהי. כפי שמסתמן, אף אחד מגופים אלה לא הגיש הצעות לרכישת מירס.
כל גוף עסקי שירכוש את מירס ייאלץ לבצע השקעה מהותית נוספת בשדרוג טכנולוגי של הרשת המזדקנת של החברה. במסגרת זו, מירס תצטרך לרכוש מהמדינה תדרים חדשים שיאפשרו לה לפרוס רשת דור שלישי בתקן UMTS, הזהה לתקן שבו פועלות שלוש חברות הסלולר הגדולות. מלבד ההשקעה בטכנולוגיה חדשה, תזדקק החברה להשקעה נוספת בחדירה לתחום הלקוחות הפרטיים, שבו מירס אינה פעילה כיום.
ההערכות הן כי ההשקעה הכוללת ברכישת מירס והפיכתה לחברה סלולרית לכל דבר עשויה להגיע לכ־500 מיליון דולר. יצוין כי 012 סמייל היא מועמדת רצינית לרכישה זו בשל היותה שחקנית חזקה בתחום התקשורת ובעלת מאות אלפי לקוחות אינטרנט ושיחות לחו"ל.