שתף קטע נבחר
 

הסכום על תעודת הביטוח היה שגוי - הדואר יפצה

סכום ביטוח החובה לרכב בנו של התובע הוא 1,595 שקל, אך הסכום שהודפס על גבי התעודה כסכום שנתקבל בדואר ישראל הינו 595 שקל. להיכן נעלמו 1,000 שקל?

אדם שילם בדואר על תעודת ביטוח חובה לרכב בנו, כשסכום הביטוח לפי התעודה הוא 1,595 שקל. בתביעה שהגיש לבית-המשפט לתביעות קטנות בירושלים טען כי למרות זאת, עובד דואר ישראל שטיפל בו הדפיס על גבי תעודת ביטוח החובה 595 שקל כסכום שנתקבל.

 

 

לטענת התובע, הוא מסר לפקיד 1,600 שקל וקיבל ממנו עודף של 5 שקלים. להפתעתו, כעבור מספר ימים קיבל הודעה מחברת הביטוח לפיה עליו לשלם 1,000 שקל נוספים, וכך אכן עשה כדי להבטיח קיומו של ביטוח חובה לרכב הרלוונטי.

 

בתביעתו דרש מדואר ישראל 1,000 שקל - ההפרש שבין שני הסכומים.

  

דואר ישראל טענה, כי התובע שילם 595 שקל בלבד, וזה הסכום שהודפס באמצעות מחשב הדואר כסכום התקבול.

לטענתה, הספרה "1" בעמודת ה"אלפים" במספר 1,595, שרשום על גבי תעודת ביטוח החובה כסכום לתשלום, מצויה מחוץ לרובריקה המיועדת לסכום לתשלום, באופן שעלול להטעות. עוד נטען, כי ביום הרלוונטי לא התגלו הפרשים בקופתו של הפקיד.

 

התעודה המקורית מטה את הכף

השופט מוריס בן עטר קיבל את התביעה. השופט קבע כי קיימות למעשה שתי אפשרויות: או שהתובע מסר לפקיד 1,600 שקל, ואילו זה שלשל לכיסו 1,000 שקלים, או שהתובע שילם 595 שקלים בלבד מבלי להעמיד את הפקיד על טעותו. לפי כל אחת מהאפשרויות הללו, ציין השופט, מי מבעלי-הדין פעל בחוסר יושר ובתרמית.

 

השופט קבע שתעודת ביטוח החובה המקורית מטה את הכף לטובת התובע. זאת, כיוון שבתעודה המקורית, להבדיל מצילום התעודה, הספרה "1" מתוך המספר 1,595, אמנם מודפסת קצת מחוץ לרובריקה המיועדת לציון הסכום לתשלום, אך בכל זאת בולטת ואינה מובלעת בתוך הסימן "ש"ח". 

 

בהתאם לכך, חויבה חברת דואר ישראל לשלם לתובע 1,000 שקל, וכן הוצאות משפט של 500 שקל. עם זאת נפסק, כי התובע אינו זכאי לפיצוי מעבר לכך, שכן לא הוכח כל נזק או הפסד נוסף.

 

לעיון בפסק הדין

 

לאתר המשפט הישראלי פסק דין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית מגל
דואר ישראל
צילום: עמית מגל
מומלצים