סימנים להימצאות נפט מול חופי לבנון
גילוי הגז מול חופי ישראל עורר את תיאבונם של ראשי משק האנרגיה בלבנון. גורמים לבנוניים בכירים טוענים שישנן עדויות ראשונות להימצאות עתודות נפט עד 7 מייל מחופי לבנון. המדינה תזדקק לסיוען של חברות לקידוח נפט
הידיעות מישראל על גילוי שדה גז תמר עוררו בשעתו עניין רב בלבנון. במדינה הערבית מיהרו לפנות לאו"ם בבקשה לבדוק אם השדה אינו נופל גם במימיה של המדינה. במקביל, החלה ממשלת לבנון במאמצים להגן על זכויותיה בתחום ולכן נפתח מו"מ עם קפריסין להסדרת הסכם ימי שיכלול גם את תיחום השטחים הימיים של שתי המדינות.
מעבר לכך, מסתבר כי גילוי הגז עורר את תיאבונם של ראשי משק האנרגיה בלבנון שהחלו לפנטז על האפשרות שגם היא תוכל ליהנות ממשאבי הגז והנפט.
החודש:
נובל אנרג'י מדווחת על השלמת עבודות בתמר 2
גיל קליאן, "כלכליסט"
ישראמקו, השותפה בקידוח, הודיעה כי עלות העבודות היא בהתאם לתקציב - 77 מיליון דולר. לפני קצת יותר משבוע דווח שכמות הגז בקידוח תמר גדולה ב-26% מההערכות המוקדמות - ומסתכמת בכ-178 מיליארד מ"ק
לבנון צריכה סיוע זר
לפי אותם ממצאים, שדות הנפט והגז נמצאים עד 7 מייל מחופי לבנון. הנפט והגז נמצאים בעומק הנע בין 1,300 מטרים ל-1,700 מטרים במעמקי הים. עומק כזה אינו נחשב גדול ועלויות השאיבה ממוצעות. עד כאן החדשות הטובות מבחינת הלבנונים. המחקרים אינם נותנים תשובה לגבי היקף העתודות ואם הן נמצאות בכמויות מסחריות וכן אין מידע לגבי איכות החומר.מאחר שבלבנון אין חברות המתמחות בתחום קידוחי הנפט היא תזדקק לסיוען של חברות זרות. לשם כך על הממשלה תחילה לאשר את "חוק הנפט" המסדיר את הפעילות בתחום. רק לאחר מכן תוכל לבנון לפרסם מכרזים ולהתחיל במגעים עם חברות זרות. בלבנון סבורים כי אם הכל ילך חלק בתוך 5 – 7 שנים היא תוכל להפוך למדינה מפיקת נפט. "אם זה יקרה, בעיית החוב הציבורי המגיע השנה ל-50 מיליארד דולר, קרי 165% מהתוצר, צפויה להיפתר", צוטט גורם לבנוני בכיר בעיתון.
הכותב, דורון פסקין, הוא מנהל מחלקת המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת).
קידוח נפט
מומלצים