איפה אתה ביחס לדמוקרטיה?
השנה מתפרסם בפעם השביעית מדד הדמוקרטיה הישראלית, שמתמקד בהשתלבות העולים מברית המועצות - במלאות עשרים שנה לעלייה משם. באופן בלעדי, המכון הישראלי לדמוקרטיה ו-ynet מאפשרים לכם הגולשים לענות לשאלון - ולהשוות את דעותיכם לתוצאות המדד השנתי
באיזו מידה אני יכול להשפיע על מדיניות הממשלה? האם מספר מנהיגים חזקים יכולים להועיל למדינה יותר מכל הדיונים והחוקים? האם צריך לאסור על נואם פוליטי לבטא בפומבי ביקורת חריפה נגד מדינת ישראל? עד כמה טוב היה אילו העלייה מחבר המדינות כלל לא הייתה מתרחשת? המכון הישראלי לדמוקרטיה ו-ynet מזמינים אתכם לענות על מספר שאלות - ולגלות היכן אתם נמצאים ביחס למדד הדמוקרטיה הארצי.
- מה את/ה חושב/ת על מצב הדמוקרטיה? להשתתפות בשאלון
השנה מתפרסם בפעם השביעית מדד הדמוקרטיה הישראלית ובאופן בלעדי, המכון הישראלי לדמוקרטיה ו-ynet מאפשרים לגולשים להשוות את עצמם ביחס לתוצאות המדד, העוקב באופן שיטתי אחר האופן שבו הציבור בישראל תופס את איכות הדמוקרטיה הישראלית ותפקודה.
מדד 2009: בסימן 20 שנה לעלייה מברית המועצות
את מדד הדמוקרטיה עורך זה שנים רבות מרכז גוטמן של המכון הישראלי לדמוקרטיה, והוא מבוסס על מדדים השוואתיים בינלאומיים ועל ניתוח של תפיסת הדמוקרטיה כפי שהיא משתקפת בסקרי דעת קהל שנערכו בחודש מרס 2009.
המדד מציג נתונים מסקר דעת קהל מייצג של האוכלוסיה בישראל, והוא סוקר 1,203 מרואיינים בעברית, בערבית וברוסית (טעות
הדגימה המרבית: 2.8%). השנה מתמקד המדד בהערכת ההשתלבות של העולים בחברה הישראלית מבחינה פוליטית, חברתית וכלכלית במלאות עשרים שנה לעליה מברית המועצות.
בשנה שעברה תפסה לראשונה התקשורת את מקומו של בית המשפט העליון "כמוסד השומר בצורה
הטובה ביותר על הדמוקרטיה הישראלית". 90% ציינו כי ישראל נגועה בשחיתות, 60% בלבד דיווחו כי הם מגלים עניין בפוליטיקה ו-57% ציינו כי השירותים שהארגונים האזרחיים מספקים עולים ברמתם על אלה שהמדינה מספקת - ולמרות זאת רובם העדיפו לקבלם מהמדינה.
מה יהיו התוצאות השנה? ואיפה אתם ביחס למדד?
ענה על השאלות הלקוחות מסקר מדד הדמוקרטיה 2009. עמדותיך, בהשוואה לתוצאות המדד השנתי, יישלחו לכתובת הדואר האלקטרוני שלך ביום שני, 3 באוגוסט 2009, בשעות הבוקר, מיד לאחר הגשת המדד לנשיא המדינה שמעון פרס.