פיליפינים: מתה הנשיאה שהשיבה את הדמוקרטיה
קוראסון אקינו, שנבחרה לנשיאות ב-1986 לאחר הדחת הרודן מרקוס והחזירה את הדמוקרטיה, מתה מסרטן המעי בגיל 76. הממשלה הכריזה על עשרה ימי אבל: "היא הייתה אוצר לאומי"
ממשלת הפיליפינים הכריזה על עשרה ימי אבל בעקבות מותה של הנשיאה לשעבר קוראסון אקינו, שהלכה הלילה (שבת) לעולמה ממחלת הסרטן בגיל 76. אקינו, שהייתה הנשיאה הראשונה לאחר הדחתו של הרודן פרדיננד מרקוס, הצליחה להשיב את הדמוקרטיה לפיליפינים ואף לשרוד שבעה ניסיונות הדחה בשש שנים.
אקינו הפכה לסמל הדמוקרטיה בפיליפינים לאחר שעלתה לשלטון ב-1986 במהפכת "הכוח לעם" שבה הודח מרקוס. צעדה הראשון היה הנהגת חוקה חדשה שהחזירה את הדמוקרטיה לפיליפינים. מבקריה של אקינו טענו כי לא הנהיגה כל רפורמה מרחיקת לכת, ולמעשה ייצגה את האינטרסים של בעלי ההון הגדולים.
אקינו, עקרת בית לשעבר, הפכה ליריבתו הפוליטית העיקרית של מרקוס בעל כורחה, לאחר שבעלה - בנינו אקינו - ראש האופוזיציה לשעבר, נורה למוות בנמל התעופה של מנילה עם שובו מגלות ב-1983. שלוש שנים מאוחר יותר, מאות אלפי מפגינים שהאשימו את מרקוס בזיוף תוצאות הבחירות הביאו לעלייתה של אקינו לשלטון. מרקוס נמלט מהפליפינים ומת בהוואי שלוש שנים מאוחר יותר. אקינו המשיכה לכהן כנשיאה עד 1992.
גם לאחר פרישתה המשיכה אקינו, שהייתה ידועה בשמלות הצהובות שנהגה ללבוש, להיות פעילה בפוליטיקה בפיליפינים ולפעול למען מטרות פוליטיות וחברתיות. לאחרונה השתתפה בעצרות עממיות שדרשו את התפטרותה של הנשיאה הנוכחית, גלוריה ארויו.
ארויו עצמה הביעה הלילה צער רב בעקבות הידיעה על מותה של אקינו, אותה כינתה "אוצר לאומי". "היא הובילה את המהפכה לשימור הדמוקרטיה ותפקיד החוק במדינתנו בתקופה מסוכנת מאוד", אמרה.
מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, ספדה אף היא לאקינו ואמרה כי הנשיאה לשעבר ניחנה ב"אומץ יוצא דופן" כשהחליטה להתמודד לתפקיד לאחר ההתנקשות בחייו של בעלה. לדברי קלינטון,
"כוחה השקט ומחוייבותה הבלתי מעורערת לצדק וחופש" היוו השראה עבורה ועבור בעלה, הנשיא לשעבר ביל קלינטון.
אקינו הלכה לעולמה מסרטן המעי, בו חלתה לפני כשנה וחצי. בתה, קריס אקינו, הודיעה אז בהודעה טלוויזיונית כי אמה אובחנה כחולה במחלה הקשה, וקראה לעם הפיליפיני לשאת תפילה להחלמתה.