שתף קטע נבחר

 

ילדי העובדים הזרים מפגינים: זו המדינה שלי

ראש הממשלה אמנם קבע כי גירוש הילדים והוריהם השוהים בארץ שלא כחוק יידחה עד נובמבר - אך העובדים הזרים ממשיכים במאבק. מאות הפגינו בגינת לוינסקי בתל-אביב, ביניהם ילדי עובדים זרים. יעל בת ה-8: "אני הכי אוהבת את יום כיפור"

ממשיכים במאבק - למרות ההישגים: אחרי שראש הממשלה, בנימין נתניהו, קבע כי גירוש הילדים והוריהם השוהים בארץ שלא כחוק יידחה בשלושה חודשים, הגיעו הערב (שבת) כמה מאות בני-אדם, בהם כ-200 חניכים מתנועת הצופים, לגינת לוינסקי מול התחנה המרכזית החדשה בתל-אביב, כדי להמשיך ולשמור על התנופה הציבורית שתפסה זעקת העובדים הזרים המועמדים לגירוש מישראל בשבוע האחרון.

 

המפגינים יצרו שרשרת אנושית, מסביב לגינה. הם נושאים שלטים עליהם נכתב: "יד מביאה - יד מגרשת" ו"כל ילד בישראל זכאי לאזרחות ישראלית". בנוסף הניפו המפגינים שלטים ובהם תמונות של אנשי יחידת עוז, שמטרתה לעצור עובדים זרים לא חוקיים, ועליה נכתב: "ואם הילד היה שלך?"

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בין המפגינים גם ילדים המועמדים לגירוש. אחת הילדות היא יעל בת ה-8, שאמהּ מהגרת עבודה מהפיליפינים, שאיבדה את האשרה ברגע שבתה נולדה. "זאת המדינה שלי וכאן אני גרה". מבחינתה היא חיה את ההווי הישראלי: "אני הכי אוהבת את יום כיפור, כי אפשר לרכב על אופניים".

 

שחר סומך, מארגון "ילדים ישראלים", קרא לממשלה שלא להשתמש בילדים כתירוץ לבעיה. "אין לנו מדיניות הגירה. אי אפשר לקחת את כל 1,200 הילדים האלה ולהציג את מדיניות ההגירה בגירוש שלהם, זה מגוחך. אם יינתן להם עכשיו מעמד - הדבר לא ייפגע בצביון היהודי של המדינה". חברי הארגון אספו כ-100 מכתבים מהילדים המועמדים לגירוש המיועדים לראש הממשלה, בהם הם מבקשים ממנו שלא יוציא אותם מהארץ. המכתבים אמורים להימסר לנתניהו בימים הקרובים.


שרשרת אנושית בהפגנה (צילום: עופר עמרם)

 

 

"סוף לסחר בעבדים"

בהפגנה השתתפו גם חברי הכנסת דב חנין מחד"ש וניצן הורוביץ ממרצ. ח"כ חנין אמר: "הגיע הזמן שבשנת 2009 ישימו סוף במדינת ישראל לסחר בעובדים, לסחר בעבדים ולעצור את הדלת המסתובבת. אין פה זרים, יש פה בני אדם. לא באנו לומר להתראות וללכת, אנחנו כאן להישאר. יהיה המשך למאבק. זו לא צריכה להיות החלטה זמנית לשלושה חודשים, אלא שיהיה חוק נגד גירוש הילדים".

 

חבר הכנסת הורוביץ הביע פליאה בנוגע להתבטאותו של השר אלי ישי. "איך שר בממשלת ישראל,

 איך רב יכול לומר שלא יהיה כאן מפלט? אנחנו אומרים, יהיה כאן מפלט, והאנשים האלה יישארו איתנו. האנשים האלה סועדים את המשפחות שלנו, הם עובדים קשה, האנשים האלה מעניקים יחס אנושי". על פעילות יחידת עוז, הוא אמר: "יש הרבה עובדים שמעוניינים לעזוב מרצון. כדי שזה ייקרה צריך לתת להם זמן להתארגן, לא כפי שזה נעשה עכשיו, לא בפשיטות בלילה".

 

הישג נוסף של העובדים הזרים והארגונים החברתיים - הוא החלטתו של שר הפנים, אלי ישי, לבטל את נוהל "חדרה-גדרה", שלפיו נאסר על הפליטים לשהות במרכז הארץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"יד מביאה - יד מגרשת". ההפגנה בתל-אביב
צילום: עופר עמרם
"לא לגירוש העובדים"
צילום: עופר עמרם
רוצים להישאר בארץ
צילום: עופר עמרם
מומלצים