וריפון צפויה לפטר 200 עובדים בישראל
הפיטורים בהיי-טק נמשכים. 200 עובדים של חברת וריפון האמריקנית יפוטרו ממפעל הייצור בפארק אפק שבראש העין. חלק מהעובדים יעבור לקבלן המשנה שיבצע את ייצור מסופי האשראי עבור החברה
אחרי ECI ועוד חברות הייטק רבות נוספות, החליטה גם חברת וריפון להעביר את פעילות הייצור שלה בישראל לקבלן משנה מקומי. בעקבות ההחלטה יפוטרו בחודשים הקרובים 200 מעובדי המפעל, כאשר הכוונה היא שחלקם ייקלט אצל קבלן המשנה.
- עשרה בכירים במשק: "פיטורים - רק כמוצא אחרון"
וריפון היא חברה אמריקנית ונחשבת לאחת משתי היצרניות הגדולות בעולם של מסופים לקריאת כרטיסי אשראי. החברה הפכה לבעלת מפעל ייצור גדול בפארק התעשייה אפק שליד ראש העין, לאחר שרכשה בנובמבר 2006 את מתחרתה הישראלית ליפמן תמורת 780 מיליון דולר. במפעל מורכבים חלק ניכר מהמסופים הנמכרים לבנקים ולחברות כרטיסי אשראי במדינות שונות ברחבי העולם. הבנקים וחברות האשראי מפיצים את המסופים לבתי העסק השונים.
מלבד המפעל בישראל, מייצרת וריפון את מוצריה באמצעות קבלני משנה. גורם בשוק אמר שחברת וריפון ניהלה באחרונה מגעים עם יצרניות של מוצרי אלקטרוניקה בישראל, לגבי העברת המפעל לידיהם, אולם מגעים אלו טרם הגיעו לכדי הסכם. בין קבלניות המשנה הגדולות בישראל בתחום האלקטרוניקה, שעשויות לייצר לוריפון את המסופים ניתן למנות את פלקסטרוניקס, שנמינה ור.ה. טכנולוגיות.
וריפון נסחרת בבורסת ניו יורק לפי שווי של 761 מיליון דולר. בתחילת חודש נובמבר 2008 העסיקה החברה 2,362 עובדים, אולם מאז ביצעה כמה סבבי פיטורים, בעיקר במתקניה מחוץ לישראל. 836 מהעובדים הועסקו באותה התקופה במחלקת המחקר והפיתוח (35% מכלל העובדים) ואילו 325 עובדים (14% מהעובדים) איישו אז את מחלקת השיווק והמכירות. שאר העובדים התחלקו בין מחלקות התפעול והייצור.
מחברת וריפון ישראל נמסר בתגובה כי "וריפון בוחנת את האפשרות להמשיך את פעילות הייצור בישראל באמצעות קבלן משנה מקומי וזאת כחלק מתהליכי ההתייעלות הגלובליים. הכוונה להמשיך את פעילות הייצור בישראל באמצעות קבלן משנה מקומי נעשית מתוך רצון לשמר תעשיה ויצור במדינת ישראל ושמירה מיטבית על מקומות עבודה. וריפון ישראל אינה שוקלת כל שינוי בכל החטיבות בישראל למעט הפעילות בחטיבת הייצור. חטיבת יצור ותפעול העוסקת ביצור מוצרי חומרה אותה וריפון בוחנת להעביר לקבלן משנה מקומי (ישראלי) בשלבים ובאופן הדרגתי".
וריפון מעסיקה בישראל כ-600 עובדים במחלקות שונות: מערך הפעילות המסחרית בישראל, הכולל שלוש חטיבות מסחריות המספקות פתרונות חומרה ותוכנה בתחום התשלומים ופתרונות בתחום הקמעונאי לשוק המקומי; מערך מחקר ופיתוח, הכולל מחלקת פיתוח מוצרים גלובלית, מחלקת פיתוח מוצרי תוכנה (אנטרפרייז), מחלקת פיתוח אפליקציות ומערך השירות הגלובלי למוצרים אלו; מערך כספים, שליטה ובקרה המנהל את פעילות וריפון באירופה במזרח התיכון ובאסיה. וריפון אינה שוקלת שינויים בפעילות חטיבות הפעילות המסחרית, הפיתוח וניהול הפעילות הבינלאומית. במילים אחרות, וריפון אינה שוקלת כל שינוי בכל החטיבות למעט הפעילות בחטיבת הייצור".
לייזי ינאי, מנכ"ל וריפון ישראל, אמר לפני יותר משלושה חודשים, כי בנובמבר 2008 זיהתה החברה את המשבר העולמי ועבדה תוכנית קיצוצים שעיקריה היו לעמוד ביעדי קיצוץ ולהשתדל להימנע מפיטורים. ינאי הסביר אז, כי הקיצוצים נעשו למשל בנסיעות לחו"ל, בהוצאות לרחיצת רכבים ועוד. "באמצעות כל הצעדים האלה הצלחנו לחסוך מיליוני דולרים בשנה ולהימנע מפיטורים רחבים. בזמן שוריפון העולמית פיטרה מאות עובדים, בישראל פיטרנו פחות מעשרה עובדים קבועים", אמר ינאי.
יש לציין כי במקביל להוצאת הייצור למיקור חוץ, עלה ב-10% בחודשים האחרונים מספר העובדים במרכז הפיתוח של וריפון בישראל. בעקבות זאת הפך מרכז הפיתוח בישראל לגדול ביותר של החברה.
וריפון. עוברים לקבלן מקומי
מומלצים