ארה"ב: עלייה בצריכה, ירידה בהכנסות
הצריכה הפרטית עלתה ביוני ב-0.4%, לעומת צפי לעליה של 0.3%. עם זאת, בניכוי אינפלציה נרשמה ירידה של 0.1% בצריכה. ההכנסות האישיות צנחו ב-1.3% ביוני, שיעור הירידה החד ביותר בארבע וחצי שנים
הצריכה הפרטית בארה"ב עלתה קצת יותר מהצפוי ביוני, וההכנסות צנחו בשיעור החד ביותר בארבע וחצי שנים. כך לפי דיווח שפרסם היום (ג') משרד המסחר האמריקני.
- גייתנר: בלי הפחתת הגירעון, לא נצא מהמשבר
האבטלה בארה"ב: יותר מצטרפים, יותר יוצאים
מהדיווח עולה כי הוצאות הצרכנים עלו ביוני ב-0.4%, לעומת צפי לעליה של 0.3% בלבד. המשרד תיקן גם את נתוני הצריכה למאי לשיעור עליה מופחת של 0.1%. בדיווח המקורי נרשמה עליה של 0.3%. אחרי התאמה לאינפלציה, נרשמה ביוני ירידה של 0.1% בצריכה הפרטית, לאחר שזו נותרה ללא שינוי במאי.
ההוצאות על מוצרים מתכלים עלו ב-1.7% ביוני, בהמשך לעליה של 0.1% במאי. ההוצאות על שירותים עלו קלות, אך הצריכה של מוצרים בני קיימא, כמו מכוניות ומכשירים לבית, ירדה ב-0.2%. ברבעון השני כולו ירדה הצריכה הפרטית, האחראית על כשני שלישים מהפעילות הכלכלית בארה"ב, ב-1.2%, לאחר עליה של 0.6% ברבעון הראשון של השנה.
עוד דווח כי ההכנסה הפרטית ירדה ביוני ב-1.3%, השיעור החד ביותר מאז ינואר 2005, ושיעור גבוה מציפיות האנליסטים לירידה של 1%. ההכנסה הפנויה הריאלית צנחה ב-1.8% ביוני. שיעור החיסכון ירד לקצב שנתי של 505 מיליארד דולר - או 4.6% - לעומת 6.2% במאי.
שיפור נוסף בשוק הנדל"ן
בדיווח נפרד נמסר היום כי מכירות הבתים הממתינות עלו ביוני, זה החודש החמישי ברציפות. האיגוד הלאומי של מתווכי נדל"ן מסר כי מדד המכירות הממתינות של בתים יד שניה בארה"ב - המבוסס על חוזים שנחתמו ביוני - עלה ב-3.6% ל94.6 נקודות. במאי עלה המדד ב-0.8% ל-91.3 נקודות. אנליסטים צפו עליה של 0.6% בלבד ביוני. לעומת יוני אשתקד, רשם המדד עליה של 6.7%.
לדברי הכלכלן הראשי של האיגוד, לורנס יאן, "שערי ריבית נמוכים היסטורית על המשכנתאות, מחירים בני השגה של בתים ומבחר גדול מעודדים את הרוכשים, שהמתינו עד עכשיו "על הגדר"".
מדד מכירות הבתים הממתינות בצפון-מזרח ארה"ב עלה ב-0.4% ביוני לעומת מאי, וב-5.8% ביוני לעומת החודש המקביל אשתקד. במערב התיכון נרשמה עליה של 0.8% לעומת מאי, ושל 11.6% לעומת אשתקד. בדרום זינק המדד ב-7.1% לעומת מאי וב-8.9% לעומת אשתקד, ובמערב ארה"ב נרשמה עליה של 2.9% לעומת מאי וירידה של 0.2% לעומת אשתקד.