צפון-קוריאה שחררה את העיתונאיות האמריקניות
נשיא ארצות-הברית לשעבר, שהגיע במפתיע לצפון-קוריאה, נועד עם קים ג'ונג איל ועם שתי העיתונאיות, שנידונו ל-12 שנות מאסר. הביקור עזר - והשתיים שוחררו והמריאו בחזרה לארה"ב
ביל קלינטון הצליח במשימתו: מנהיג צפון-קוריאה הודיע אמש (יום ג') כי הוא מעניק "חנינה מיוחדת" לשתי העיתונאיות האמריקניות, שנידונו למאסר בן 12 שנים עם עבודות פרך. מספר שעות אחר כך המריאו השתיים לארה"ב יחד עם קלינטון לארה"ב.
ארה"ב מבהירה: קלינטון לא שוחח על הגרעין
נשיא ארצות הברית לשעבר, שהגיע במפתיע למדינה הקומוניסטית, נפגש מוקדם יותר עם השתיים, לאחר שנועד עם מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג איל. סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית הרשמית דיווחה כי קלינטון וקים סעדו ביחד בפיונגיאנג וכי הנשיא האמריקני לשעבר העביר מסר מילולי מהנשיא האמריקני הנוכחי, ברק אובמה.
לורה לינג (36) ואיונה לי (32), עיתונאיות בתחנת הטלוויזיה של סגן נשיא ארה"ב לשעבר, אל גור, נעצרו ב-17 במארס ליד הגבול עם צפון-קוריאה. הן הואשמו בחצייה בלתי חוקית מסין, שם שהו במסגרת עבודתן העיתונאית. פרשת מעצרן ומשפט הבזק שנערך להן הסעירה את ארצות-הברית והעולם, והעמיקה עוד יותר את התסכול והזעם כלפי פיונגיאנג.
סוכנות הידיעות הצפון-קוריאנית דיווחה כי שיחרורן של השניים מהווה חלק מהמדיניות "ההומינטרית ואוהבת השלום".
ביקורו של הנשיא לשעבר בצפון קוריאה הפתיע רבים בארצות הברית ובעולם.
אולם העבר מלמד כי אין סיבה להיות מופתעים, מאחר שקלינטון נקט צעד דומה בעת כהונתו, כששלח את הנשיא לשעבר ג'ימי קרטר לפיונגיאנג.
מוקדם יותר היום הודיע הממשל האמריקני כי ביקורו של הנשיא לשעבר בצפון קוריאה הוא חלק מ"משימה פרטית בלבד". דובר הבית הלבן, רוברט גיבס, הבהיר כי קלינטון הגיע לפיונגיאנג על דעת עצמו, במטרה לקדם את שחרורן של שתי עיתונאיות אמריקניות.