שתף קטע נבחר

 

דיווח באיראן: שוטרים הרגו ילד בן 12 בהפגנה

שעות ספורות אחרי השבעת אחמדי-נג'אד לנשיא פורסם דיווח שעשוי להתסיס מחדש את האופוזיציה. עיתון באיראן טוען כי הילד עלי רזה הוכה למוות על ידי שוטרים בעימות האלים שפרץ בשבוע שעבר במהלך טקס אזכרה להרוגי מהומות הבחירות

שוטרים שפיזרו אלפי אבלים מהאופוזיציה היכו למוות ילד בן 12 שהגיע למקום עם אביו. כך דיווח היום (ד') עיתון איראני המזוהה עם האופוזיציה. מותו של הילד עשוי לשלהב את הרוחות פעם נוספת, שעות ספורות אחרי השבעת מחמוד אחמדי-נג'אד לנשיא זו הפעם השנייה.  


אלפים בבית הקברות, לפני העימות עם המשטרה (צילום ארכיון: AP)

 

הילד עלי רזה, ששם משפחתו לא נמסר, נהרג בעימות האלים שפרץ בשבוע שעבר בין כוחות הביטחון לאבלים שביקשו לקיים טקס זיכרון על קברה של נדא אקא-סולטן, שנורתה

למוות ב-20 ביוני, יום שזכה לכינוי "שבת השחורה". אלפי בני אדם הגיעו לבית הקברות "בהשת זוהרא" לציון 40 יום למותם של הרוגי המהומות ונתקלו בתגובה קשה מצד השלטונות.

  

על פי הדיווח, עלי רזה היה בין אלפי המשתתפים באירוע והוא הגיע לשם עם אביו. אולם כשניסו לעזוב את המקום איבד האב את אחיזתו ביד בנו. במהלך הפיזור האלים של ההפגנה ספג עלי רזה פגיעה קשה בראשו לאחר ששוטרים חבטו בו באלות.

 

עלי רזה הוא האדם הצעיר ביותר שנהרג בהפגנות המחאה שהתחוללו באיראן מאז הבחירות השנויות במחלוקת. במהומות שפרצו לאחר הבחירות באיראן נהרגו לפי האומדן הרשמי כ-30 בני אדם. אולם מדיווחים לא רשמיים עולה כי מספר ההרוגים מגיע לכמאה.  

 

סדין אדום לאופוזיציה - הנשיא הושבע מחדש

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

העיתון "אעתמד מלי" דיווח היום כי ועדת הבדיקה שהקים הפרלמנט תבדוק את נסיבות המקרה. חבר הוועדה, חמיד רזה ק, ציין כי עד כה לא שמעו הוא וחבריו על המקרה. בכוונתו להיפגש עם בני משפחות הנפגעים ולקבל מהם מידע.

 

העיתון, השייך למועמד הרפורמיסטי המובס מהדי כרובי, דיווח עוד כי משפחתו של הילד הצליחה לקבל את גופתו רק ארבעה ימים לאחר התקרית. בדומה למשפחות הרוגים אחרים, סירבה המשפחה למסור פרטים על הלוויתו, ככל הנראה בשל מגבלות שהטילו עליה מנגנוני הביטחון באיראן.

 

ממשלת איראן הודיעה אתמול כי תעמיד לדין את אנשי כוחות הביטחון המעורבים באלימות כלפי אזרחים במהומות. לפי הדיווח בסוכנות הידיעות הרשמית אירנ"א, ייתכן שגורמים בגופי הביטחון ובמערכת המשפט יפוטרו מתפקידם ויועמדו לדין. מדובר בביטוי נוסף למאמצי השלטון להרגיע את הרוחות במדינה. לפני שבוע המנהיג העליון, האייתוללה עלי חמינאי, אף הורה לסגור את מתקן המעצר קהריזאקב שבדרום טהרן על רקע דיווחים על עצורים שמתו במקום.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הוכה למוות. עלי רזה
ההפגנה בבית הקברות בשבוע שעבר
צילום: פרחאד רג'בלי
4 שנים נוספות. אחמדי-נג'אד
צילום: AP
מומלצים