הטיפ היומי: מהו הפרי שמסייע בהורדת הכולסטרול
שתו יין והגבירו את צריכת השזיפים: מחקר ישראלי מוצא - משקאות ומאכלים נוגדי חמצון מורידים את רמת הכולסטרול הרע, גם כשאוכלים לצדם מזונות עתירי כולסטרול
צריכה של משקאות ומאכלים עם נוגדי חמצון בעת הארוחה מפחיתה את הסיכון לחלות במחלות בכלי הדם כמו טרשת עורקים בכך שהיא מונעת את העלייה ברמות הכולסטרול הרע, LDL. במחקר שנערך במרכז הרפואי הדסה על ידי החוקרים פרופ' יוסי קנר ממכון וולקני, שולמית גורליק, פרופ' רוני כהן ומשה ליגומסקי, אכלו מתנדבים בריאים מנה של
קציצות בשר הודו אדום, שגורמות לעלייה דרסטית בשיעור החומרים המזיקים שנוצרים מחמצון השמנים המצויים במזון. התברר שכאשר בצמוד לאכילת הבשר נצרכו מוצרים שמכילים נוגדי חמצון, הספיגה של החומרים המזיקים במערכת הדם נעצרה לחלוטין.
נוגדי חמצון נמצאים בשיעור גבוה במזונות צמחיים כמו פירות וירקות, יין אדום ותה שחור וירוק. מחקר ספציפי יותר שערך פרופ' יוסי קנר גילה ששזיף אדום ציפה, העונה לשם Red Heart (זן מיוחד שפותח בישראל על ידי פירות בן־דור מיסוד המעלה), הוא המוביל בתכולת נוגדי החמצון מבין הפירות הטריים שנמכרים בישראל - פי שלושה מאשר ברימון או ביין אדום, ופי חמישה מתפוח או בננה. אכילת שזיף אדום אחד בסוף הארוחה מאזנת את החמצון שגורמת מנת בשר אדום במשקל 200 גרם.