שתף קטע נבחר

 

פרץ: ברק אימפוטנט; שירי משיב: כפיך נקיות?

החוקה אושרה, אבל הטונים במפלגת העבודה רק מחריפים. פרץ בשיחה עם ynet: "אני לא מציע לאף אחד לעשות בדיקות אורולוגיות לבדוק מי אימפוטנט, כי ברק יהיה במבוכה גדולה". מנכ"ל המפלגה בתגובה: "פרץ וכבל יצטרכו לענות על שאלות לגבי התנהלותם בראש המפלגה"

העבודה יורדת נמוך: ועידת מפלגת העבודה אישרה אתמול את החוקה שהציע היושב ראש, אהוד ברק, אך המתח שם רק גובר והולך, והצעדים לקראת פילוג נמשכים. קבוצת ארבעת חברי הכנסת - יולי תמיר, אופיר פינס, איתן כבל ועמיר פרץ - ממשיכה לבחון את האפשרויות להתפלג ולהקים תנועה פוליטית חדשה. לפי שעה, עם זאת, הארבעה "כלואים" במפלגת העבודה, שכן הם אינם מהווים שליש מחברי הסיעה, כפי שדורש החוק. 

 

פרץ, יו"ר המפלגה הקודם, תקף היום (ה') בחריפות את ברק, וכינה אותו "אימפוטנט" - אותו כינוי שבו השתמש אתמול ברק לתיאור קבוצת ה"מורדים". התגובה לא איחרה לבוא מצדו של מנכ"ל המפלגה ואיש אמונו הקרוב של ברק, ויצמן שירי, שכינה את פרץ וכבל "יפי נפש" ורמז כי הם יצטרכו לתת את הדין על פגמים בניהול המפלגה בתקופתם, הקשורים ל"ניקיון כפיהם".

 

פרץ הבהיר בשיחה עם ynet כי לנוכח הפשרה שהושגה אתמול, לפיה ברק יכהן כיושב ראש עד אוקטובר 2012, דרכו במפלגת העבודה הגיעה לקו הגמר. "אני במפלגת העבודה לא אהיה, נקודה", הסביר ל-ynet. "כרגע אני רגוע לחלוטין, כי אין תחושה יותר טובה מאשר הסרת הספקות. אין לי יותר ספקות לגבי העתיד. אני לא אלך לשרת את ביבי ואת ברק עד 2012. אם הפשרה היתה בחירות בעוד שנה, הייתי אומר לחרוק שיניים, ואז הייתי פועל להפלתו של ברק, אבל עד 2012? גם בשר טרי יכול לקבל נמק. זה שלוש שנים, וזה הרבה זמן, ולכן זה לא עולה על הדעת".

 

הוא השיב לטענות של ברק, שהאשים אמש את מתנגדיו בהתנהגות אימפוטנטית, וכינה את ברק "אימפוטנט מוחלט". "יושב ראש מפלגה שמצהיר שבגלל החוקה הוא לא הצליח להקים אתר אינטרנט - אין עדות יותר גדולה לאימפוטנטיות מוחלטת", אומר יו"ר העבודה לשעבר. "אם כל מה שיש ליושב ראש מפלגה לומר זה שהוא לא יכול להקים אתר אינטרנט, אז זה סימן שמדובר באימפוטנט מוחלט. אני לא מציע לאף אחד לעשות בדיקות אורולוגיות, כדי לבדוק מי אימפוטנט ומי לא, כי ברק יהיה במבוכה מאוד גדולה".

 

היו"ר לשעבר דחה את הדרישה של ברק מהארבעה להתפטר מהכנסת ולהחזיר לעבודה את המנדט. לדבריו, "מי שצריך להחזיר את המנדט זה אהוד ברק. הוא הופיע בפני ציבור הבוחרים, ואמר שהוא אלטרנטיבה של ביבי והפך לשכפ"צ שלו. ברק הונה את הבוחרים בגדול. אנחנו לא איבדנו את הערכים שלנו ולא שינינו את עמדותינו, אך הבוחרים לא מוכנים לקנות מברק את הסיסמה שהוא אלטרנטיבה. כל האמירות ההזויות של ברק כי חוזרים לשלטון הן פתטיות".

 

בשמו של ברק השיב ויצמן שירי, ובפיו האשמות קשות כלפי פרץ וכלפי כבל, עד לאחרונה מזכ"ל המפלגה, שאותו למעשה החליף בתפקיד. "אני לא יודע אם ברק יודע להקים אתר אינטרנט או לא, אבל אני כן יודע ללמוד את ההתנהלות הכספית של עמיר פרץ ואיתן כבל בשנים שבהן כיהנו בתפקידיהם", אמר. "אין לי צל של ספק, שלא יאחר היום וכל יפי הנפש האלה, העומדים בפתח לטהר את האווירה ואת האוויר, יצטרכו להסביר לא מעט על דרך קבלת ההחלטות בעניינים הקשורים גם למוסר ובעיקר לנקיון כפי ידייהם".

 

שירי הוסיף כי "אני מצטער על הסגנון שאנשים אלה, מתוך יאושם, לא בוחלים בשום אמצעי. ומשהחליטו כך, בקרוב מאוד הציבור במדינת ישראל יבין שמי שמכנה את בעלי התפקידים של ברק 'חצרנים', החצרנים יחשפו את דרך התנהלותם".

 

"גירושים בהסכמה"

בימים הקרובים יבחנו "הארבעה" את האפשרויות המשפטיות העומדות בפניהם כדי להתפלג מסיעת העבודה. בקרב הארבעה אומרים כי יש כמה אפשרויות, כולל פנייה לוועדת הכנסת ולבג"ץ, על מנת לאפשר להם להתפלג כחוק - ולהקים סיעה חדשה. החוק קובע כי על מנת להתפלג ולהקים סיעה חדשה שתוכל להתמודד בבחירות הבאות ותזכה למימון - יש צורך בשליש מחברי סיעת האם, אולם הח"כ החמישי עדיין לא נמצא. "בכל מקרה", אומרים גורמים בקבוצת הארבעה, "אין בכוותנו להתפטר מהכנסת, ונפעל כדי להגיע לפירוד ממפלגת העבודה, בהסכמה או בדרכים אחרות, עם מימון או בלי". 

  

בקבוצת הארבעה אומרים כי לפי שעה, הם לא שוקלים להצטרף למפלגה אחרת, אלא בוחנים את הדרכים שייאפשרו "גירושים בהסכמה", והקמת תנועה חדשה. "לאחר שהתנועה החדשה תקום ותקבל את המעמד הראוי לה, ולאחר שתגדיר את מטרותיה - אז יבואו השאלות הפוליטיות. כרגע, המאמץ שלנו הוא להקים משהו חדש, נקי, שידבר אל ציבורים חדשים בישראל, שמרגישים שהמפה הפוליטית לא נותנת שום מענה, בעיקר אחרי שהעבודה מיצבה עצמה ימינה מקדימה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כבר לא. פרץ וברק בימים יפים יותר
צילום: מיכאל קרמר
עד 2012. ברק
צילום: AFP
ועידת העבודה בתל-אביב
צילום: ירון ברנר
מומלצים