גנרל אמריקני: נוכל לגרום הרס לגרעין באיראן
במאמר ל"וול סטריט ג'ורנל" טוען הגנרל כי אם תיכשל הדיפלומטיה, תוכל ארה"ב "לשגר התקפה הרסנית על המתקנים הגרעיניים והצבאים של איראן". הוא דחה הערכות כי אין לארה"ב מודיעין ראוי על אתרי הגרעין במדינה
גנרל בדימוס בחיל האוויר האמריקני טוען כי לארצות הברית יש אופציה צבאית נגד איראן, וכי חילות אוויר והים של הצבא האמריקני יוכלו לגרום נזק רציני לתוכנית הגרעין האיראנית אם המסלול הדיפלומטי ייכשל. "הצבא האמריקני מסוגל לשגר התקפה הרסנית על המתקנים הגרעיניים והצבאים של איראן", טען במאמר לעיתון "וול סטריט ג'ורנל".
הגנרל צ'ק וולד היה מפקד הכוח האווירי האמריקני בהתקפה הראשונה של ארצות הברית על אפגניסטן לאחר פיגועי ה-11 בספטמבר.
לדבריו, בארה"ב לא מתנהל כיום דיון רציני על האפשרות הצבאית מול איראן - כשלב שני במקרה שהנתיב הדיפלומטית והסנקציות הכלכליות לא יעלו פרי.
"הצבא יכול למלא תפקיד חשוב בפתרון הבעיה המסובכת הזו מבלי לירות אפילו ירייה אחת. איתות פומבי על הכנות למתקפה צבאית יכול להסיר את הצורך לכזו. פריסת כוחות תאלץ את טהרן להכיר במחיר שתשלם על אי הציות בנושא הגרעיני", טען וולד.
"פתרון של שלום לאיום הגרעין האיראני יהיה התוצאה הטובה ביותר, אבל אם דיפלומטיה ולחץ כלכלי יכשלו. התקפה אמריקנית נגד איראן היא ניתנת לביצוע מבחינה טכנית והיא אופציה אמינה", הוסיף. הוא ייעץ לנשיא אובמה לשגר נושאת מטוסים ושולת מוקשים אל מול חופי איראן, ולפתוח בתמרון צבאי עם בנות בריתה.
"חיל הים האמריקני ינוע ויטיל הסגר על נמלי איראן. הסגר, שהוא אקט מלחמתי, ימנע מאיראן יבוא נפט מזוקק, המהווה שליש מצריכת הדלק במדינה זו", כותב הגנרל. הוא סבור שבעידן שלאחר הבחירות והמהומות ברפובליקה האיסלאמית, ההנהגה חייבת לחשוש מקשיים כלכלים ומההשפעה הפוליטית של מהלך שכזה.
"אם מהלך כזה לא ישכנע את איראן להתקפל, ורק לאחר מיצוי כל המהלכים הדיפלומטים והלחץ הכלכלי האפשרי, צבא ארה"ב מסוגל לשגר התקפה הרסנית על המתקנים הגרעיניים והצבאים של איראן", הסביר.
"לשקול סיכון של מתקפה מול אי-עשייה"
לדבריו, קובעי מדיניות ועיתונאים בארצות הברית פוסלים את האופציה הצבאית בטענה כוזבת שהיא תיכשל. "הם מניחים שהצבא האמריקני מתוח יתר על המידה, שאין לנו מודיעין הולם לגבי אתרי גרעין סודיים ושהאתרים המוכרים מבוצרים יותר מדי. ההנחות הללו הן כוזבות", קבע.
"בהתקפה על אתרי הגרעין האיראנים יהיה מעורב בעיקר כוח של חילות האוויר והים שאינו מתוח בגלל הפעולות בעיראק ואפגניסטן", הסביר וולד.
וולד סבור כי כוחות מיוחדים ואנשי מודיעין נמצאים באזור ועשויים להגן על נכסים אמריקנים ולבצע מבצעים חשאיים, וכי יש להגביר את השותפות האסטרטגית עם מדינות כמו אזרבייג'אן וגאורגיה לשפ הפעלת לחץ על איראן.
"מהלכים כאלה עשויים לחשוף מתקני גרעין איראנים לא ידועים לאחר שכוחות איראנים ינועו להגן עליהם.
אתרי גרעין הקבורים במעבה האדמה עשויים לשרוד הפצצה ממושכת, אבל לא הכניסות והיציאות מהם", הסביר.
הוא מבין כי תקיפה צבאית טומנת בחובה סיכונים גדולים, אך טוען כי "הסיכון של פעולה צבאית צריך להישקל מול אי עשייה", שלדבריו תביא לשליטה איראנית בנפט במפרץ הפרסי, תחזק את הקיצונים במזרח התיכון, תיצור איום קיומי על ישראל, תשבית סיכוי לשלום ישראלי-פלסטיני ותפתח במרוץ חימוש גרעיני באזור.