היהודים בגרמניה תומכים בפרסום "מיין קאמפף"
המועצה המרכזית של היהודים בגרמניה תומכת בפרסומה מחדש של האוטוביוגרפיה של אדולף היטלר. דווקא מדינת בוואריה, שמחזיקה בזכויות היוצרים, מתנגדת
המועצה המרכזית של היהודים בגרמניה, בצעד חסר תקדים, החליטה לתמוך בהצעה לפרסם מחדש את "מיין קאמפף", האוטוביוגרפיה של הצורר הנאצי, אדולף היטלר, שפרסומה הוצא מחוץ לחוק במדינה מאז סוף מלחמת העולם השנייה.
המזכיר הכללי של המועצה, סטפן קרמר, אמר כי ההוצאה המחודשת של הספר חשובה, כדי שהדורות הבאים
יבינו את הרוע שבנאציזם. "חשוב לפרסם את זה עם הערות אקדמיות נכונות", אמר. בכל מקרה, מדינת בוואריה, שמחזיקה בזכויות היוצרים של הספר, עדיין מתנגדת לרעיון. דובר הממשלה הבווארית אמר: "אנחנו לא רוצים לפרסם את זה, כי זה ישחק לידיים לא נכונות. יש קבוצות יהודיות רבות שעדיין מתנגדות לכך בחריפות".
גם אקדמאים גרמנים, ביניהם יורגן פולנבאך, מתנגדים לפרסום מחדש של הספר, וטוענים כי הוא לא ממש מביא ערך מוסף להבנת הנאציזם. פולנבאך: "הספר לא נותן תשובות לשאלות כמו איך המשטר הנאצי היה בכלל אפשרי. הוא רק מכיל את האידיאות של המחבר".
היטלר כתב את "מיין קאמפף" ("המאבק שלי") ב-1924, בעודו מרצה עונש מאסר בכלא. הספר מכיל את דעותיו של היטלר בנוגע לתורת הגזע ושנאתו ליהודים ולקומוניזם, וכן מכיל את תכניותיו ארוכות הטווח בכל הנוגע למה שעתידה להיות שואת היהודים. בתקופת הרייך השלישי, הספר היה מאוד פופולרי במשקי הבית בגרמניה. למרות שפרסום הספר נאסר בגרמניה, הוא יצא בארצות אחרות במהלך השנים.
ב-1928, לאחר כישלון המפלגה הנאצית בבחירות בגרמניה, היטלר התחיל לכתוב את ספר ההמשך. הוא
הכתיב ספר שהתרכז יותר במדיניות חוץ. רק שני עותקים ממנו שרדו והתגלו על ידי קצין אמריקני ב-1945.
אגב, ב-1994 הישראלים משה צימרמן ועודד היילברונר תרגמו מספר פרקים מהספר בהוצאת "אקדמון". למרות שהשניים טענו כי מדובר בתרגום לצרכי מחקר בלבד, הספר הורד מהמדפים עקב מחאה. בכל מקרה, זכויות ממשלת בוואריה בנוגע לספר עומדות לפוג ב-2015, ויהיה זה בית המשפט שיחליט על עתידו.