חשש: 2,400 משפחתונים לא ייפתחו בספטמבר
הוועדה שאמורה לקבוע את שכר המטפלות במשפחתוני התמ"ת אמורה להתכנס השבוע ולהחליט על גובה ההעלאה. ההערכה היא, שבקשתן להשוות את שכרן לזה של מטפלות ויצו ונעמת לא תתקבל - ולכן, הן יסרבו לפתוח את שנת הלימודים
המטפלות המפעילות את 2,400 משפחתוני התמ"ת עלולות שלא לפתוח את שנת הלימודים הקרובה. זאת, אם הוועדה האחראית על קביעת הכנסתן לא תיענה לדרישתן להשוות אותו לזה של המטפלות במעונות היום של ויצו, נעמת ואמונה, המגיע לכ-5,700 שקלים בחודש - כלומר, כ-1,500 יותר מהכנסתן בפועל היום.
השבוע תתכנס הוועדה שאמורה להחליט על גובה שכרן של המטפלות, בה חברים פקידים ממשרדי התמ"ת והאוצר. שר התמ"ת, בנימין בן אליעזר, המליץ לוועדה להעלות את השכר. המטפלות טוענות, כי בן אליעזר הבטיח להן לדאוג לכך ששכרן יושווה לאלה של המטפלות במעונות היום, אך בתמ"ת מכחישים זאת. הם טוענים, כי השר לא יכול היה להבטיח להן הבטחה קונקרטית שכזאת, כיוון שההחלטה על גובה ההכנסה המדויק נתונה בידי הוועדה. כך או כך, גורם המעורה בנושא טוען, כי הוועדה צפויה להחליט על העלאה של 500 שקלים בלבד - וכי המטפלות לא ישביתו את המשפחתונים.
מטפלות משרד התמ"ת, המפעילות משפחתונים לילדים ממשפחות במצוקה מהפריפריה ומהאוכלוסייה החרדית והחרדית, מוגדרות בחוק כעצמאיות, אך משרד התמ"ת מסייע להן וקובע את גובה התשלומים שהן גובות מההורים ואת גובה הכנסתן. המטפלות מקבלות כ-7,000 שקלים בחודש, אך בניכוי הוצאותיהן הן מרוויחות 4,200 שקלים בלבד. לפני מספר חודשים התארגנו המטפלות במסגרת ארגון "כוח לעובדים" ופתחו במאבק לקבל הכרה כעובדות ולהעלות את הכנסתן. לפני כשבועיים הן השביתו חלק מהמשפחתונים ו הפגינו מול משרדי התמ"ת, עד שבן-אליעזר הבטיח לסייע בשיפור תנאיהן.
30 ארגוני נשים פנו היום לבן-אליעזר במכתב, שבו מחו על הטיפול במטפלות. "בפגישתך עם המטפלות הודעת, כי 'על עבודה שווה יש לקבל שכר שווה'", נכתב במכתב לשר, "יחד עם זאת, מאז אותה פגישה והודעה לא התקבלה הכרעה ברורה ביחס להשוואת השכר אותה ביקשנו. אנו מביעות בכך את דאגתנו, כי העיכוב במתן תשובה לפנייתנו מעיד, חלילה, על אי היענות מלאה לדרישה צודקת זו. אי קבלת הבקשה להשוואת שכר זו היא אפליה גלויה כלפי מטפלות המשפחתונים ו'ייבוש' של המשפחתונים לטובת הגדלת נפח משפחתונים ומעונות פרטיים, שידי הורים רבים אינה משגת את עלותם".
מלשכת שר התמ"ת נמסר בתגובה: "הסמכות להחליט על העלאת שכרן של המטפלות אינה נמצאת בידי שר התמ"ת, אלא בידי ועדת המחירים במשרד האוצר. השר הבטיח למטפלות לסייע אל מול הוועדה, ואכן הנושא נמצא מול משרד האוצר בדיונים. חבל לצאת כרגע בהצהרות שרק פוגעות במאבק הצודק של המטפלות".