71 סנאטורים לאובמה: לחץ על הערבים למחוות
סנאטורים דמוקרטים ורפובליקנים כתבו לנשיא: נתניהו עושה צעדים מעשיים בתהליך השלום, וגם מדינות ערב צריכות לפעול בהתאם: להפסיק את החרם ולהיפגש עם ישראלים - גם בספורט
רוב מכריע של הסנאט ניצב לימין ישראל: 71 סנאטורים שיגרו אמש (ב') מכתב לנשיא ארצות-הברית, ברק אובמה, בו דרשו ממנו לעודד וללחוץ על מדינות ערב לנקוט ב"צעדים דרמטיים", כדי להפגין את המחויבות שלהן לשלום עם ישראל - מהסוג שבו נקט נשיא מצרים המנוח, אנואר סאדאת, בביקורו ההיסטורי בירושלים בשנת 1977.
במכתב מונים הסנאטורים - המהווים יותר משני שלישים מחברי הבית - בהם דמוקרטים ורפובליקנים, צעדים שראש הממשלה, בנימין נתניהו, נקט כדי להפגין את המחויבות של ישראל לשלום עם הפלסטינים ועם העולם הערבי כולו.
ישראל היא בימים האלה הנושא היחיד כמעט שבו לדמוקרטים ורפובליקנים אין חילוקי דעות. בין החותמים על המכתב, מנהיג הרוב הדמוקרטי בסנאט, הארי ריד, ומנהיג המיעוט הרפובליקני, מיץ' מקונאל.
"אנו כותבים בתמיכה במאמצייך לעודד מדינות ערביות לנרמל את היחסים עם מדינת ישראל", כתבו הסנאטורים לאובמה. "אנחנו מסכימים איתך ועם מזכירת המדינה קלינטון, שמדינות ערב חייבות לעשות יותר כדי להפסיק את הבידוד של ישראל".
הסנאטורים כתבו עוד: "בחודשים האחרונים ישראל נקטה צעדים מעשיים לאשרר את המחויבות שלה לקידום תהליך השלום". הם מנו את נאום ראש הממשלה נתניהו בבר-אילן, שם הביע תמיכה פומבית בפתרון שתי המדינות, והקריאה שלו לחידוש מיידי של השיחות.
"אנחנו מעודדים מהמאמץ הישראלי לשפר את חיי היומיום של הפלסטינים, על-ידי הסרת מחסומי דרכים, סיוע בפיתוח כלכלי של הגדה המערבית, ואימון של אנשי ביטחון מקצועיים של הרשות הפלסטינית", כתבו 71 הסנאטורים. "הצעדים הללו הם ההוכחה לכך שישראל מגבה את דבריה במעשים, למרות האיומים המתמשכים על ביטחונה".
עוד כתבו לנשיא שהם מצפים ממדינות ערב לנקוט צעדים מעשיים, כדי להפגין את המחויבות שלהם לתהליך השלום. "צעדים כאלה יכולים לכלול הפסקת החרם של הליגה הערבית
על ישראל, פגישות גלויות עם נציגים ישראלים, כינון יחסי מסחר עם ישראל, הנפקת אשרות כניסה לאזרחים ישראלים, הזמנת ישראלים להשתתף בכנסים מקצועיים ובאירועי ספורט. מדינות ערב חייבות להפסיק מיד ולתמיד את התעמולה הרשמית המייחסת לישראל וליהודים תכונות שטניות".
המכתב של הסנאטורים נשלח לבית הלבן שבוע לאחר שמכתב של בכירי בית הנבחרים, עליו חתמו 226 חברי קונגרס, נשלח למלך סעודיה עבדאללה, ובו קריאה לנקוט צעדים משמעותיים שיפגינו רצון לשלום עם ישראל.