שתף קטע נבחר

 

אסף חפץ: אל תאשימו את המשטרה

בעקבות שרשרת הרציחות שוחחנו עם מפכ"ל, מפקד מחוז ושר לשעבר - כולם מסכימים כי לא ניתן להאשים את המשטרה באי מניעת הרציחות, אך סבורים כי רצף האירועים "מטריד ונותן תחושה לא טובה". בכל מקרה, "לא צריך להיכנס לחרדות"

הם פשטו לא מכבר את מדיהם, אך התמודדו בעצמם עם הפשיעה הגואה בישראל. קציני משטרה בכירים ושר אחד לשעבר סבורים כי משטרת ישראל לא יכולה למנוע מקרי אלימות מראש, אך גם מבהירים כי אל לציבור להיכנס לחרדות עקב שרשרת הרציחות האחרונה - משום שלטענתם טרם הוכח קשר בין המקרים.

 

מפכ"ל המשטרה לשעבר, רב-ניצב בדימוס אסף חפץ, "אין קשר בין מקרי הרצח האחרונים - אין כאן מאפיה שהתארגנה והיא שמבצעת את הרציחות הללו בצורה שיטתית. האירועים הם מקריים ולכן אזרחי ישראל לא צריכים להיכנס לחרדות ולשנות ממנהגי חייהם. המשטרה מצדה חייבת לפענח את האירועים האלה". לדבריו, התגובה המהירה לרצח בתל-אביב סייעה לפענוח המקרה.


מקום הרצח בתל-אביב (צילום: ירון ברנר)

 

ואלה נרצחי השבועיים האחרונים:

  

חפץ טוען כי לא ניתן להאשים את המשטרה באי מניעת האירועים האחרונים. "מי שמאשים את המשטרה, מחפש את המטבע מתחת לפנס הלא מתאים. כדי להפחית את הפשיעה בישראל צריכה להיות שותפות של הרשויות ושל המערכת החברתית בישראל. שותפות של ראשי ערים, ראשי מועצות, מנהיגות אזרחית וגם טיפול בתחום החינוכי. אי אפשר למנוע כל רצח או מקרה אלימות, וגם הכפלה או שילוש של כוח האדם במשטרה לא יביא לתוצאה הזאת".


גופה בנחל אלכסנדר (צילום: עידו ארז)

 

מפקד מחוז תל אביב לשעבר, ניצב בדימוס דוד צור, אמר כי "רצף האירועים נותן תחושה לא טובה". צור טען אמנם כי המשטרה הצליחה למנוע פשיעה מצד ארגוני פשיעה, אך לדבריו רצח כמו שהיה בתל-אביב, "זה דבר מטריד מאוד, כי אז תחושת הביטחון נורא נפגעת". לדבריו, "התשובה העיקרית של המשטרה יכולה להיות פרישה יותר גדולה ונוכחות רבה יותר ברחובות, שבכך המשטרה חלשה".

 

גם צור סבור ש"אסור להטיל את כל האחריות על המשטרה", ומוסיף: "כל בר דעת מבין שהמשטרה לא יכולה למנוע 100 אחוז. יש הרבה מאוד דברים שצריך לעשות בדרך בתחומים חברתיים".


גופה נמצאה ברמת-גן (צילום: עופר עמרם) 

 

השר לשעבר לביטחון פנים, אבי דיכטר, סבור כי "המשטרה צריכה להגיע לנוכחות מאסיבית באזורים ציבוריים. הנושא של נוכחות אנשי ביטחון הוא דבר שנותן מענה מיידי. זה עשוי להיות גורם מרסן. המשטרה בסופו של דבר זה חדר הטראומה של הציבור והמשטרה צריכה לטפל בפצוע הטראומה. הסיכוי בחוף תל ברוך למנוע קטטה על-ידי משטרה הוא סיכוי נמוך מאוד".

 

לדבריו, "המבחן הוא בעצם האם המשטרה מצליחה לפענח את המעשה הבריוני. שזה מבחן חשוב מאוד, אבל זה רק חצי סיפור. החצי השני הוא השאלה מה קורה לפני שמגיעים לחדר הטראומה? צריכים לייצר הרתעה. למשל, אדם לפני שהוא נושא סכין או דוקר צריך לקחת בחשבון שיוטל עליו עונש מרתיע. אי אפשר להפנות את האצבע המאשימה אל המשטרה בכל נושא שבקצה שלו ישנו אדם שנפגע מבריונות. קטטת שכנים זה לא דבר שהמשטרה אחראית למנוע למשל או אלימות במשפחה. המשטרה נכנסת לתמונה אחרי שזה קורה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חפץ. "חייבים לפענח"
צילום: ירון ברנר
הנרצח לאונרד (אריק) קרפ ז"ל
צילום: ירון ברנר
צור. "תחושה לא טובה"
צילום: ירון ברנר
דיכטר. "לייצר הרתעה"
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים