שתף קטע נבחר

 

הקרע בטליבאן: שביעות רצון בארה"ב ובפקיסטן

חיסולו של בייטוללה מחסוד הוליד מאבק ירושה אלים בטליבאן הפקיסטני. ממשלי פקיסטן וארה"ב מתקשים להסתיר את שמחתם. שר החוץ הפקיסטני: "אנחנו רואים בלבול ואי-סדר"

שר החוץ של פקיסטן אמר אתמול (יום א') כי ממשלתו שבעה רצון מהקרע שהתגלע בצמרת הטליבאן עקב חיסול מנהיג הארגון במדינה. בפגישה עם שליח הממשל האמריקני לאזור, ריצ'רד הולברוק, אמר השר מחמוד קורשי כי הטליבאן שרוי באי-סדר.

 

חיסול ראש הנחש:

קרב הירושה: 70 חמושים נהרגו

אל-קאעידה בוחש בקלחת

טליבאן בלי ראש: מה זה אומר?

פקיסטן: ההתנגדות לטליבאן הוכפלה

 

בייטוללה מחסוד, מנהיג הטליבאן בפקיסטן, נהרג במתקפת טילים אמריקנית לפני שבועיים. בשבוע שעבר כבר נפוצו דיווחים על קרב יריות קטלני שפרץ בפגישת מפקדים בכירים בארגון, שכונסה כדי לדון בשאלה מי יירש את מחסוד. אולם טרם הוחלט על מנהיג חדש ונראה כי הטליבאן הפקיסטני מתחיל להתפרק.  


לא מסתירים את שביעות הרצון. קורשי והולברוק (צילום: AP)

 

"אני יכול לומר שמאז (הרג) בייטוללה מחסוד אנו רואים בלבול, אי-סדר ויש הרבה דיווחים על מלחמות פנימיות בטליבאן הפקיסטני", אמר השר קורשי במסיבת עיתונאים משותפת עם הולברוק.  

 

שליחו של הנשיא ברק אובמה לאפגניסטן ולאפגניסטן אמר לעיתונאים כי "בייטוללה מחסוד כבר לא איתנו ונראה שיש מאבק ירושה בין מפקדיו הבכירים". את הדברים אמר הולברוק בהתייחס לקרב האחרון שהתרחש בין הפלגים השונים בטליבאן בסוף השבוע, בו נהרגו 17 חמושים.

 

לצד המאבק הפנימי בארגון הטרור, חיל האוויר האמריקני מוסיף לתקוף במעוזי אל-קאעידה והטליבאן בצפון-מערב פקיסטן. הלילה נהרגו 16 מנאמניו של

מחסוד ו-32 אחרים נפצעו לאחר שכלי טיס בלתי מאויש (כטב"מ) תקף, מבנה שבו הסתתרו חמושים באזור השבטי ליד הגבול עם אפגניסטן.

 

מומחים העריכו כי ממשלות פקיסטן וארה"ב מנסות לנצל את הריק שנוצר בהנהגת הטליבאן כדי לתקוע טריז בין הפלגים השונים. מחסוד היה רק בשנות ה-30 לחייו לפני הריגתו. הטליבאן הפקיסטני תחת הנהגתו היה למעשה התאגדות רופפת של שבטים איסלאמיים קיצוניים, שלעתים נאבקו אלה באלה. לכן, חיסולו של האיש הכריזמטי שהצליח ללכד אותם לגוף אחד עשוי למוטט את הארגון ולהצית מלחמה פנימית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קורשי והולברוק
צילום: AFP
מאבק ירושה. מחסוד (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים