מוסווי: סוכני המשטר אנסו את עצורי המהומות
מנהיג המחנה הרפורמיסטי התייחס לראשונה לטענות תומכיו בדבר אונס עצורי מהומות הדמים: "אלה שביצעו את הפשעים היו שליחי המשטר". הנשיא לשעבר חאתמי יצטרף לתנועתו החדשה
במכתב תמיכה שכתב לכרובי ציין מוסווי כי "אלה שביצעו את הפשעים היו שליחיו של המשטר. השלטונות ביקשו מאלה שעברו עינויים ונאנסו בבתי הכלא להמציא ארבעה עדים כדי להוכיח את טענתם". לדבריו, כעת שליחי המשטר "מנסים להשתיק את האחרים באמצעות כוח וכסף", ברומזו לסגירת העיתון של כרובי אתמול. מוסווי הודה לכרובי על "האומץ והמחוייבות" שלו.
כרובי כתב על ההתעללויות במכתב שפרסם, ובכך הכעיס את המחנה השמרני וגרר ביקורת מצד בכירים כגון יושב ראש הפרלמנט, עלי לריג'אני. הוא טען כי מדובר ב"שקר" והוסיף כי חקירה שערכה ועדה מטעם הפרלמנט לבדיקת מצב העצורים "לא מצאה מקרים של אונס וניצול מיני". הוא גם קרא לכרובי להציג ראיות כדי שהנושא יזכה "לטיפול רציני".
הנשיא אחמדינג'אד. במחנהו דחו את הטענות על אונס (צילום: AFP)
מוסווי כתב לכרובי שהוא עשה את הדבר הנכון כשפרסם את המכתב, וציין כי "זו היתה מצווה דתית ואנושית" מצדו לומר את הדברים האלה, אחרי "שנתקל בדיווחים ופניות חוזרות ונשנות של קורבנות של פשעים כאלה". איראן עצרה אלפי מפגינים בתקופת המהומות שפרצו אחרי ההכרזה על מחמוד אחמדינג'אד כמנצח. לפחות 200 נותרו במעצר, בהם פוליטיקאים רפורמיסטים, פעילים, עורכי דין ועיתונאים. החודש החל המשטר להעמידם לדין במשפטי ראווה.
בשבוע שעבר קרא גם העיתון השמרני "כיהאן", הנחשב לשופרו של המנהיג העליון האייתוללה עלי חמינאי, להעניש את כרובי. עורך העיתון, חוסיין שריעת-מדארי, כתב כי "אם הוא לא יציג ראיות, שאין לו ולא יהיו לו, יש להעניש אותו ללא דיחוי". לטענתו, "המטרה העיקרית של המכתב היתה להשמיץ את האיסלאם, את המהפכה והוא כוון בעיקר כלפי חוץ ולתקשורת".
בתוך כך יועצו הבכיר של מוסווי, עלי רזה בהשתי, הודיע כי כרובי והנשיא לשעבר מוחמד חאתמי, יהיו שותפים לתנועת הגג הפוליטית החדשה שהקים, "הדרך הירוקה לתקווה". לדברי בהשתי, התנועה מתכוונת להיות "השומרת של החברה", ולבקר את מדיניות הממשלה.