האוצר: התקציב גדל, חובת ההוכחה על המשטרה
לאחר שהשר לביטחון פנים דרש תוספת תקציב כדי להיאבק בפשיעה ובאלימות, הבהיר משרד האוצר כי תקציב המשטרה גדל משמעותית בשנים האחרונות - ורמז כי על המשטרה לשנות את סדרי העדיפויות: "כעת חלה על המשרד לביטחון פנים והמשטרה חובת ההוכחה לשימוש נכון בתקציב"
המשטרה טוענת כי היא זקוקה לעוד משאבים כדי להיאבק בפשיעה הגואה - אבל במשרד האוצר מסרבים להתרגש. "הגידול בתקציב המשטרה בשנים האחרונות הינו מעל ומעבר לשיעור הגידול באוכלוסייה ולגידול בתקציב המדינה", נמסר אמש (יום ד') ממשרד האוצר. בהודעה נרמז על ניצול לא ראוי של התקציב, תוך "ניפוח משרדי המטות".
מכת אלימות - כותרות אחרונות ב-ynet:
- הלווית בעלת הדירה שנרצחה: "נשחטה כמו כבש"
- לאחר הרצח: זינוק בתלונות על סכסוכי שכנים
- השכנים לשעבר התריעו: "זה ייגמר בהרג"
- החיילת מהלינץ' בחוף: "לא להסתובב עם ערבים"
- "הוא ביקש לעשות חיפוש בגלל סיגריה - ודקר"
האוצר מציין כי תקציב המשרד לביטחון פנים גדל במונחים ריאליים מ-2006 ב-1.76 מיליארד שקלים, המהווים גידול ריאלי של כ-4.6% בשנה, ואילו תקציב המשטרה בעשור האחרון גדל ריאלית ב-2 מיליארד
שקל, והוא משקף גידול ריאלי של 3% בשנה (מול גידול של 1.7% באוכלוסיה). עוד מציין האוצר כי בסוף 2008 נוספו למשטרה 1,000 תקנים, ולאחרונה סוכם על תוספת של עוד 1,500 שוטרים, בפריסה של כמה שנים.
על פי הנתונים שנמסרו מהאוצר, התקציב של המשרד לביטחון פנים מסתכם השנה ב-9.6 מיליון שקלים, ובשנה הבאה הוא אמור לגדול ב-900 אלף שקלים. בשנת 2006, הוא הסתכם ב-8.8 מיליון שקלים בלבד.
השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ', השתתף אתמול בדיון של ועדת הפנים של הכנסת שהתמקד בגל האלימות האחרון, ודרש עוד תקציבים כדי להילחם בפשע.
תוכנית למניעת זליגה מהשטח למטה
"להבנתנו, האיוש של 1,000 התקנים הסתיים לחלוטין בחודשים האחרונים", טוען האוצר - בניגוד לפרסומים שלפיהם התקנים אינם מאוישים. "כעת חלה על המשרד לביטחון פנים והמשטרה חובת ההוכחה לשימוש נכון בתקציב תוך קביעת סדרי עדיפויות מתאימים הכוללים טיפול בפשיעה ובאלימות, וריכוז המאמץ בשטח ולא בניפוח המטות".
האוצר הדגיש כי לאחרונה נחתם סיכום תקציבי בינו לבין המשרד לביטחון פנים על רפורמה בשורות המשטרה, בעלות של כמיליארד שקלים.
התוספת של 1,500 תקנים היא חלק מהרפורמה, לפיה כל שוטר שיגוייס במסגרתה יזכה לתנאי שירות משופרים הכוללים מענקים חצי-שנתיים.
רפורמה נוספת מתוכננת בשכר הנגדים ובשכר השוטרים בשטח, שאמור לגדול בעשרות אחוזים בשנות השירות הראשונות. האוצר דן עם המשטרה גם בביצוע תוכנית שתיצור לראשונה הבחנה משמעותית בין המעמד והשכר של "שוטרים לוחמים" לבין "שוטרי מטה", במטרה למנוע את ה"זליגה" הקיימת מהשטח למטות.
האוצר ציין כי בשנים האחרונות נערכו סיכומים פרטניים על הרחבה ושכלול של היכולת הטכנולוגית של המשטרה. הסכמים אלה כוללים את שדרוג מערכות הקשר מהשיטה האנלוגית לדיגיטלית בעלות של יותר מחצי מיליארד שקל, הרחבת מערכות הזיהוי הפלילי (מז"פ) ופיתוח מאגר נתוני דנ"א, וכן הקמת קרן להחלפה ושדרוג כלל רכבי המשטרה.