שתף קטע נבחר

 

התאבדות טופז - מול חדר הסוהרים: "זה מחדל"

בעקבות התאבדותו של דודו טופז בתא המעצר הוקמה ועדת בדיקה, וגורמים בשירות בתי הסוהר כבר מאשימים: "הכתובת נכתבה באותיות של אש, כולם היו מודעים לסיכון"

אפשר היה לעצור אותו? בעקבות התאבדותו של דודו טופז הבוקר (יום ה') בתא המעצר, גורם בשירות בתי הסוהר מאשים: "הכתובת היתה על הקיר, באותיות של אש. לא ברור איך למרות שכולם היו מודעים לסיכון, הוא הצליח לשים קץ לחייו". זה קרה למרות שחדר הסוהרים נמצא בדיוק ממול לתא בו היה טופז.

 

השב"ס, שאחראי להזנתם ורווחתם של עצירים ואסירים, אחראי לפני הכל גם לשלומם - ומניעת התאבדות. בעקבות ניסיונו הראשון לקחת את חייו, מעט אחרי שנעצר, טופז שובץ בתא מיוחד לצד עוד חמישה עצירים - בתקווה שגם יפקחו זה על זה - עם מעקב רציף של שתי מצלמות במשך 24 שעות ביממה, וביקורי סוהרים תכופים יותר.

  

יחד עם זאת, בתא השירותים והמקלחת שבתוך החדר לא היו מצלמות, מטעמי צנעת הפרט - ושם טופז הצליח לתלות את עצמו. הוא עשה זאת בישיבה, על הברז שגובהו כמטר אחד, ונעזר בחוט החשמל של הקומקום שבתא.

 

נציב השב"ס, רב-גונדר בני קניאק, מינה ועדת בדיקה שבראשה יעמוד קצין בדרגת תת-גונדר. כמו כן, הועבר דיווח על האירוע למשטרה וחוקרים, בהם צוות זיהוי פלילי, הגיעו לבית המעצר ניצן ברמלה, וסורקים את התא שבו התאבד טופז. הצוותים בודקים את הנסיבות שאיפשרו לו לשים קץ לחייו. גופתו תועבר למכון לרפואה משפטית באבו כביר.

 

יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, ח"כ יואל חסון מקדימה,

אמר כי יפנה למבקר המדינה בבקשה שיבדוק את התנהלות שירות בתי הסוהר. לדבריו, "מדובר ברשלנות חמורה ובלתי נסבלת. רק לפני חודשיים טופז ניסה להתאבד. את בדיקת המחדל אסור להשאיר בידי ה שב"ס בלבד".

 

בתקופת נציב השב"ס הקודם, יעקב גנות, עמד מספר המתאבדים בכל בתי הכלא בארץ על אחד עד שניים בשנה. בכל פעם של מקרה טראגי שכזה, הנציב היה נסער ודרש בתקוף תשובות מאנשיו. בשנים האחרונות נרשמה עלייה במספר האסירים הצליחו לשים קץ לחייהם. המקרה של טופז וההד הציבורי בעניין, ודאי יעוררו כעת בדיקות מחודשות של הנוהלים - למרות שבקרב סוהרים רווחת גם האמרה לפיה "אם מישהו באמת נחוש להתאבד, אי אפשר לעצור אותו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דודו טופז. התאבד בגיל 63
צילום: ירון ברנר
מומלצים