שתף קטע נבחר
 

חוזר לטבע: העין האבודה של עַקַב החורף

עַקַב חורף שנפצע קשה בעינו הגיע לטיפול חירום בבית החולים לחיות בר. לאחר שהחור בעין נאטם בניתוח, שוקם הדורס בהצלחה. למרות שאינו מסוגל להשתמש בעין הפגועה, הוא מצליח לצוד את טרפו בכוחות עצמו ובקרוב ישוחרר בחזרה לטבע

עַקַב חורף, דורס יום בגודל בינוני, שנפצע קשה בעינו, הגיע לטיפול בבית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת-גן לפני כחודשיים.
 
"העקב נאסף בטבע על ידי פקחי הרשות הטבע והגנים, כשהוא סובל מפגיעה בעינו השמאלית. יתכן כתוצאה מקרב עם עופות דורסים אחרים", אומר ד"ר יגאל הורוביץ, מנהל בית החולים. "במהלך עונת הנדידה חולפים בישראל עשרות אלפי עקבי חורף ורבים מהם מגיעים אלינו לטיפול כתוצאה מפציעות שונות או תשישות".
 

צילום: יהונתן צור ורועי גזית, פתיח: צח גולדברגר, עריכה: אילה רייפן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

טלאי של תקווה: מה יעלה בגורל העין?

ד"ר מיכל שלח-גורלי, מתמחה ברפואת עיניים וטרינרית בביה"ח הווטרינרי בבית-דגן, הגיעה לסייע לצוות הרופאים בניתוח ושיקום עינו של הדורס. לפני כחודשיים נותח העקב בבית החולים ושלח-גורלי הגיעה לבדוק את קצב ההחלמה של הדורס.
 
"היה לו פצע חודרני שדרכו הנוזל של הלשכה הקדמית יצא החוצה. אחרי שניסינו לטפל בפציעה באמצעים תרופתיים וזה לא עזר, היה צורך לנתחו", היא מסבירה. "בניתוח יצרנו למעשה טלאי על הלחמית וסתמנו את החור שנוצר בעין".
 
בבדיקה שנערכה לעקב לפני כחודש וחצי, נראה כי החור בעין נאטם היטב, אך עדיין לא ידוע הנזק שנגרם לעין. לאחר שסיימה לבדוק את העקב, ד"ר הורוביץ ההסיר בעדינות ובזהירות את התפרים בעינו של העקב, שהוחזר בחזרה אל כלוב התעופה בסמוך למרפאה. 
 
העקב שוהה בכלוב הגדול יחד עם דורסים נוספים, ביניהם גם עיט הערבות שנפצע ברגליו ומשתקם בהצלחה. "בכלוב הוא למעשה יכול לתרגל את יכולות התעופה שלו, לאחר ששהה בתקופת ההתאוששות מהניתוח בתא אישפוז מבודד", מסביר שלומי פרי, מטפל בחיות בבית החולים.

 


העין המנותחת (שמאל) של עקב החורף

מסירים את התפרים מעינו של העקב (צילומים: יהונתן צור)

 

דורס חד-עין: בקרוב יפרוש כנף וימשיך בנדידה

עקב החורף הוא דורס בעל מוטת כנפיים רחבה ממשפחת הנציים, הניזון בעיקר ממכרסמים, בעלי כנף, זוחלים, דו-חיים ואפילו יונקים קטנים .העקב נחשב לעוף דורס קולני בהשוואה לחבריו לכנפיו ומצוי במספרים עצומים באזור אירופה. בעונת נדידת הסתיו שהחלה לא מכבר, הוא נודד אל מקומות חמים יותר ונחשב לחולף מצוי למדי בישראל בדרכו לאפריקה.
 
בשבוע שעבר, ד"ר אריאלה רוזנצוויג, וטרינרית בבית החולים ושמוליק לנדאו, מטפל בחיות בבית החולים, בחנו את מצב העין המנותחת בכדי לראות האם העקב כשיר דיו לחזור לטבע.
 
בזמן שלנדאו אוחז בדורס, רוזנצוויג מטפטפת נוזל זרחני צבעוני על עינו הפגועה. "אני צובעת את הקרנית בחומר מיוחד בכדי לבדוק האם יש בה פציעות או כיבים", היא מסבירה. "מלבד צלקת ישנה שאנחנו יודעים על קיומה, המצב של העין השתפר מאוד".
 
למרות שהעקב אינו מסוגל להשתמש בעין, להערכת המטפלים הוא מסוגל לשרוד בכוחות עצמו בטבע גם עם עין בריאה אחת. "בדקנו שהוא מסוגל לעוף, לנחות ולצוד את הטרף שלו בכלוב התעופה. אנחנו נשחרר אותו בימים הקרובים, כדי שיוכל להצטרף לחבריו בנדידת הסתיו", מסכם לנדאו.  "זה משמח לראות דורס שהצליח להשתקם בזכות הטיפול של כל כך הרבה אנשים. בשביל זה אנחנו כאן, לעזור לחיות הבר".
 


מחכה לאור ירוק (צילום: רועי גזית)

 


 

רוצים עוד סיפורי חיות? בואו לבקר בבלוג "בית החולים לחיות בר "

 

מצאתם חיית בר פצועה? צרו קשר עם הגורמים הבאים: מוקד הסביבה של רשות הטבע והגנים: 6911* >> שמוליק לנדאו: 057-8842263 (מירס: 96*77*2000) >> עינת מטלון במרפאת בית החולים בספארי בר"ג: 057-8663920, 03-6305322

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יהונתן צור
צילום: יהונתן צור ורעי גזית
צילום: יהונתן צור ורעי גזית
צילום: יהונתן צור
מומלצים