שתף קטע נבחר

אינדונזיה: אלמונים הרגו טיגריסית נדירה בגן חיות

גנבים פרצו לגן חיות באינדונזיה והרגו נקבת טיגריס סומטרית נדירה בכדי לקצור את איבריה הפנימיים ולהשתמש בעורה. הסחר בחלקי גוף ואיברים של טיגריסים סומטריים לטובת שימוש בתעשיית התרופות המסורתיות באסיה מאיים להכחיד את הטורפים הנדירים, מהם נותרו פחות מ-400 פרטים בטבע

אלמונים פרצו ביום שבת בבוקר אל גן החיות "טמאן רימבה" במחוז ג'אמבי באי סומטרה והרגו נקבת טיגריס סומטרי נדירה. על פי דיווח של גורמים בהנהלת גן החיות, קבוצת אנשים שמספרה לא ידוע, הצליחה לפרוץ אל מתחם המחייה של הטורפת, ולאחר שהרגו אותה, קצרו ממנה את מרבית מאיבריה הפנימיים, ועזבו את המקום.

 

את המחזה המזוויע גילו עובדי הגן שהגיעו בבוקר שבת והזעיקו את המשטרה המקומית. "זה היה מעשה סדיסטי", אמר מנהל גן החיות. "הגנבים שהרגו את הטיגריסית הותירו רק את המעיים שלה בכלוב". למרות שלמשטרה המקומית אין קצה חוט בנוגע לזהות הפורצים, ההשערה היא כי איבריה נקצרו לטובת תעשיית התרופות המסורתית.

 


נקבת הטיגריס הסומטרי בגן החיות (צילום: Noriaki Sakaguchi)

 

פחות מ-400 טיגריסים סומטריים נותרו בטבע

רק חמישה תת-מיני טיגריס נותרו בעולם, מביניהם הטיגריס הסומטרי נתון בסכנת ההכחדה החמורה ביותר. על-פי ההערכות, באי סומטרה חיים פחות מ-400 טורפים בני המין הנדיר לעומת 1,000 פרטים בשנת 1978. 

 

דו"ח שפורסם בשנת 2008 על ידי קרן הטבע העולמית (WWF) וארגון TRAFFIC האשים את רשויות החוק באינדונזיה בחוסר אכיפה של ציד וסחר בלתי חוקי בטיגריס הסומטרי, המצוי רק באי סומטרה ונחשב לטורף בסכנת הכחדה חמורה בטבע.  כיום פחות מ-180 טיגריסים סומטרים חיים בגני החיות בעולם בהן מתקיימות תוכניות לרבייה שמטרתן להגדיל את אוכלוסיית הטיגריסים בשבי - ובעתיד גם בטבע.

 

 

איברי הטיגריסים נחשבים לפופולרים במיוחד בתעשיית התרופות המסורתיות באסיה ועל פי ממצאי הדו"ח, חלקי גוף, טופרים, שיניים, שפם ועצמות טיגריסים נמכרים במאות חנויות ברחבי האי לכל דורש.  

 

ואם בכך לא תמו הצרות של טורפי העל הנדירים, צמצום בשטחי המחייה שלהם כתוצאה מכריתת יערות לטובת תעשיית הנייר העולמית מאיימים על המשך הישרדותם. השנה האחרונה לא היתה קלה מבחינת קונפליקט בין התושבים המקומיים בסומטרה לטיגריסים.

 

עם התרחבות שטחי החקלאות, יותר ויותר כפריים פועלים בשטחים סמוכים ולעיתים פולשים אל הטריטוריות הטבעיות של הטיגריסים. הדבר הוביל למספר מקרי מוות של חקלאים שנטרפו על ידי הטיגריסים ולמספר חיות שנורו למוות על ידי חקלאים זועמים. 

 

מאמץ בינ"ל בכדי לעצור את הסחר בחיות בר

גם באיגוד שימור חיות הבר (WCS) בארה"ב והאגודה הזואולוגית של לונדון (ZSL) קוראים לרשויות המדינה באינדונזיה וסומטרה להגביר את האכיפה. הארגונים, שחלקם סייעו לגן החיות בו נהרגה נקבת הטיגריס, להקים גרעין רבייה, משתפים פעולה עם הממשלות וגופי האכיפה, בכל הנוגע להצלת מינים בסכנת הכחדה ולתפעול צוות מומחים המתמקד בפשעים הנוגעים לחיות בר.  

 


שלל ממבצע נגד סוחרים בחיות בר (צילום: Wildlife Conservation Society)

 

המלחמה בסחר הלא חוקי בחיות בר זכתה בחודשיים האחרונים להצלחה, בעקבות שתי פשיטות של הרשויות באינדונזיה, במהלכן נעצרו חשודים רבים במכירת עורות של חיות בר המוגנות בחוק. 

 

הרשויות הצליחו להחרים שני עורות מלאים ושלמים של טיגריסים סומטריים ו-33 פיסות נוספות בשני מבצעים שנערכו במדינה. 20 אנשים וסוחרים בחיות בר נעצרו ב-18 החודשים האחרונים ושבעה מהחשודים כבר נשלחו למאסר בפועל או נקנסו, כשהאחרים עדיין ממתינים לגזר דינם. בארגונים מעריכים כי מדי שנה מוצאים את מותם עשרות טיגריסים עקב ציד בלתי חוקי לטובת תעשיית התרופות המסורתית.


פורסם לראשונה 25/08/2009 16:21

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נקבת הטיגריס בגן החיות באינדונזיה
צילום: Noriaki Sakaguchi
עורות של טיגריסים שהוחרמו בפשיטה משטרתית באינדונזיה
צילום: Wildlife Conservation Society
מומלצים