שתף קטע נבחר

"המדינות הבלתי מזדהות": לא לתקיפה באיראן

לקראת האסיפה הכללית של סוכנות הגרעין הבינלאומית, שיגרו 118 מדינות מכתב הקורא לאסור על ישראל לתקוף את מתקני הגרעין באיראן. באסיפה, שתיפתח באמצע החודש הבא, תידון גם הצעה נגד המשך העמימות הגרעינית של ישראל

118 מדינות החברות בארגון "המדינות הבלתי מזדהות" הביעו בצהריים (יום ד') תמיכה במאמצי איראן לגרום לקהילה הבינלאומית לאסור על ישראל לתקוף את מתקני הגרעין שבשטחה. במכתב ששיגר הארגון לסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית תמכו המדינות בהצעת ההחלטה בנושא, שתעלה איראן בחודש הבא באסיפה הכללית של סוכנות הגרעין.

 

על-אף שנוסח הצעת ההחלטה כללי, ברור כי הוא מתייחס לאפשרות של תקיפה ישראלית או אמריקנית על מתקני הגרעין באיראן. ישראל וארה"ב מעולם לא פסלו את האפשרות של שימוש באמצעים צבאיים להפסקת פרויקט הגרעין האיראני, אם המשא ומתן בנושא ייכשל.

 

האסיפה הכללית של סוכנות הגרעין, בה חברות 150 מדינות, תיפתח ב-14 בספטמבר. במהלך האסיפה צפויה לעלות להצבעה גם הצעת החלטה שתכריח את ישראל לשתף פעולה הסוכנות ולפתוח את מתקני הגרעין שלה לפיקוח בין לאומי, ולא תעמוד בפני סנקציות בינלאומיות. ההצעה נגד העמימות הישראלית עולה מדי שנה בכינוס האסיפה.

 

דיפלומטים בווינה העריכו כי המהלכים האיראניים נועדו להגביר את הלחץ על ישראל. ואולם שגריר איראן בסוכנות הגרעין, עלי אסגר סולטניה, דחה זאת ואמר כי איראן אינה חוששת מישראל, אלא פשוט מבקשת תמיכה בהצעת החלטה לאסור על תקיפות נגד מתקני גרעין בכל העולם.

 

לפני כשבועיים פנתה הליגה הערבית לשבדיה - הנשיאה התורנית של האיחוד האירופי - בבקשה שמדינות אירופה יצטרפו להצעת החלטה האיראנית.

 במכתב שהעביר מזכ"ל הליגה, עמרו מוסא, לשר החוץ השבדי קרל בילדט, מתבקשות מדינות האיחוד האירופי לתמוך בהצעה ששמה "יכולותיה הגרעיניות של ישראל". דיפלומטים אירופים וגורמים בווינה מסרו כי מכתבים ברוח דומה נשלחו ל-26 שרי החוץ האירופים.

 

דובר משרד החוץ בשטוקהולם מסר כי טרם התקבלה החלטה בנושא וכי שבדיה תענה בשם אירופה למכתבו של מזכ"ל הליגה הערבית. לנוכח הפער ההולך וקטן בשנים האחרונות בין תומכי ומתנגדי ההצעה, לעמדתם של 27 מדינות האיחוד האירופי צפויה להיות השנה משמעות גדולה במיוחד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
המתקן הגרעיני בנתנז
צילום: איי אף פי
אחמדינג'אד בכור באראק
צילום: איי פי
מומלצים