שתף קטע נבחר

גזי חממה: החברות הגדולות לא עומדות בקצב

100 החברות הגדולות בעולם לא עומדות ביעדים עליהם המליצו המדענים בכל הקשור לפליטות גזי חממה. ארגון המתמחה בנושא מצא שקצב ההפחתה שלהן הוא 1.9 אחוז בשנה, ואילו הקצב שדרוש על מנת לעמוד בהמלצות המדענים כפול

100 החברות הגדולות בעולם לא מתקרבות ליעדי הפחתת פליטות ה-CO2 המומלצים ע"י המדענים כדי לבלום את התחממות כדור הארץ - כך עולה מדו"ח שפורסם אתמול (ד'). 

 

"אנו מתקרבים לתהום של פליטות פחמן" קובע הדו"ח, שבוצע על ידי הארגון הבריטי העצמאי Carbon Disclosure Project (CDP), העוסק במעקב אחר פליטות הפחמן של המגזר העסקי העולמי.

 

"כדי שהמדינות המפותחות יעמדו ביעד שהוצב על ידי המדענים - הפחתה של 80 אחוז מהפליטות עד 2050 - אנו צריכים הפחתה גלובלית בשיעור של 3.9 אחוז בשנה", נכתב בדו"ח. "עם זאת, ניתוח של יעדי הפחתת הפליטות במאה החברות הגדולות בעולם מגלה שההפחתה השנתית עומדת על שיעור של 1.9 אחוז בשנה בלבד".

 

מהדו"ח עולה עוד כי בקצב ההפחתה הנוכחי, היה על החברות להתחיל להפחית את הפליטות לפני 39 שנה אם ברצונן לעמוד ביעדים. לקריאת הדו"ח - לחצו כאן

 

מחברי הדו"ח מצאו כי 73 אחוז ממאה החברות חשפו את שיעור הפליטות שלהן והציבו יעדי הפחתה מסויימים, אך השאר לא עושות שום צעדים בכיוון זה. הוא מצא כי חברות אירופיות הציבו יעידים שאפתניים יותר, לעומת חברות אמריקניות או אסייתיות.

 

עוד ציינו החוקרים כי רק 16 אחוז מהחברות הציבו יעדי הפחתה מעבר לשנת 2012. הדבר קשור ככל הנראה לציפיה שלהן לראות מה תהיה המגמה עליה יוחלט בכנס האו"ם בנושא האקלים בדצמבר השנה. בכנס בקופנהאגן אמורות מדינות העולם להחליט על אמנה בינלאומית להפחתת הפליטות שתחליף את אמנת קיוטו שתוקפה יפוג ב-2012. החלטה שכזו תחייב את המדינות - ובתוכן גם את החברות - להתחייב להפחתה עמוקה יותר של פליטות גזי חממה.

 

כך למשל IBM התחייבה שעד שנת 2012 תפחית את פליטות גזי החממה שלה ב-12 אחוז מהרמה שהייתה ב-2005. היא התחייבה בנוסף להפחית את צריכת האנרגיה הכוללת שלה ב-3.5 אחוזים בשנה. חברת הקוסמטיקה ל'אוראל התחייבה להפחית את הפליטות ב-2 אחוזים בשנה ולהפחית את צריכת האנרגיה שלה ב-5 אחוזים בשנה. חברת המחשבים סיסקו התחייבה שעד 2012 תפחית את הפליטות ב-25 אחוז מהרמה של 2007, ושעד השנה הבאה תפחית את מספר הטיסות של אנשי החברה בעולם בעשרה אחוזים לעומת מספר הטיסות ב-2006. 

 

החוקרים המליצו לחברות הגדולות בעולם להציב יעדי הפחתת פליטות, לא רק בגלל המלצות המדענים בנושא שינוי האקלים אלא גם משום שהשווקים העולמיים מכתיבים את המגמה הזו כיום. האתגר הוא להניע חברות להציב יעדים מעבר ל-2012, כדי להפגין מחוייבות ארוכת טווח, אמרו החוקרים.

 

אין כיום הסכמה בין המדענים על השיעור הרצוי בכל הקשור לקצב התחממות כדור הארץ, אולם הדעה הרווחת היא שיש להימנע מעלייה של יותר מ-2 מעלות צלזיוס מעבר לטמפרטורה ששררה בעידן הטרום-תעשייתי. כדי לעמוד ביעד זה, על מדינות העולם המפותחות להפחית בין 25 ל-40 אחוז מפליטות גזי החממה שלהן עד 2020, ועל המדינות המתפתחות לבלום את הגידול המתמיד בפליטות שלהן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פליטות גזי חממה. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים