מזכ"ל האו"ם לפלסטינים: התאחדו לטובת המו"מ
במסיבת עיתונאים בווינה קרא באן קי-מון לפלגים הפלסטינים להציג חזית מאוחדת לטובת המשך המגעים עם ישראל. בתחילת השבוע יגיע חוויאר סולאנה לביקור בסוריה, לבנון, ישראל, מצרים והרשות הפלסטינית
מזכ"ל האו"ם, באן קי מון, קרא היום (יום ו') לפלגים הפלסטינים להפגין חזית מאוחדת לטובת קידום תהליך השלום במזרח התיכון. במסיבת עיתונאים בווינה הביע באן תמיכה במאמצי הממשל האמריקני לקדם את המגעים בין הצדדים. במקביל, נמסר כי האחראי על מדיניות החוץ של האיחוד האירופי, חוויאר סולאנה, יגיע בתחילת השבוע לביקור במזרח התיכון.
"זה חשוב ביותר שהעם הפלסטיני יהיה מאוחד בתוך עצמו, כדי שיוכל להמשיך עם המגעים הללו", אמר באן. לדבריו, על אף שיוזמת הליגה הערבית לשלום במזרח התיכון מהווה "אבן פינה" עבור המשא ומתן, "אנו נעריך גם מגעים דו צדדיים בין ישראל לרשות הפלסטינית".
מזכ"ל האו"ם הביע אמונה במאמציו של נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, לקדם את המגעים בין הצדדים. "אנו נראה תוצאות חיוביות כתוצאה ממדיניותו של הממשל האמריקני, התומכת בשיחות ישירות במזרח התיכון", העריך מזכ"ל האו"ם.
במסגרת המאמצים הבינלאומיים לקידום תהליך השלום, יגיע בתחילת השבוע לאזור הממונה על יחסי החוץ באיחוד האירופי, חוויאר סולאנה. הוא ישהה באזור במשך ארבעה ימים, ויבקר ראשית בסוריה שם ייפגש עם הנשיא בשאר אסד. לאחר מכן יגיע לישראל, וייפגש עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו. הוא ימשיך לרשות הפלסטינית, ויסיים את מסע הדילוגים בלבנון ומצרים.
בישיבת הממשלה בתחילת השבוע סימן ראש הממשלה יעד חדש לחידוש המשא ומתן המדיני, כשהודיע כי "יש כוונה להתחיל בשיחות עם הפלסטינים בסוף חודש ספטמבר". כמה ימים לאחר מכן מסרו גורמים פלסטינים כי הנשיא הפלסטיני, אבו מאזן, מוכן להיפגש בחודש הבא עם ראש הממשלה במסגרת עצרת האו"ם בניו-יורק. שגרירת ישראל באו"ם, גבריאלה שלו, אמרה אף היא כי "יש אפשרות" שתתקיים בחודש ספטמבר פגישה משולשת בין אובמה, נתניהו ואבו-מאזן.
אחת מדרישותיה התקיפות של וושינגטון כלפי ישראל היא הקפאה מוחלטת של הבניה בהתנחלויות,
אולם נראה כי הממשל האמריקני מוכן להגמיש עמדותיו לטובת המגעים: אתמול העריך גורם בכיר בממשל האמריקני כי ייתכן שהמשא ומתן על הסדר הקבע יתחדש גם ללא הקפאה מלאה של הבנייה. לדברי הגורם, חשוב יותר שישראל והפלסטינים יסכימו על היקף ההקפאה מאשר שהאמריקנים יקבעו מראש את הפסקת הבנייה כתנאי לשיחות.
נתניהו, שנועד השבוע עם השליח המיוחד ג'ורג' מיטשל בעת ביקורו באירופה, התייחס אף הוא לדרישה האמריקנית להקפאת הבנייה בהתנחלויות, ואמר כי ממשלתו "נקטה מהלכים הן בשטח והן בהצהרות כדי להתקדם, ואנו אכן מתקדמים". נתניהו הוסיף כי מטרתו היא "שלום רחב יותר", וציין כי מדובר במטרה משותפת עם האמריקנים.