שתף קטע נבחר

 

"ספינת נשק מצ' קוריאה נתפסה בדרכה לאיראן"

דיפלומטים באו"ם סיפרו כי איחוד האמירויות הערביות עצר בשבועות האחרונים ספינה שהובילה כלי נשק מפיונגיאנג לאיראן בניגוד להחלטות מועצת הביטחון. לדבריהם, התחמושת תויגה כ"חלקי מכונות", והספינה שוחררה בהמשך

איחוד האמירויות הערביות תפס לאחרונה ספינה שניסתה להעביר בחשאי נשק מצפון-קוריאה לאיראן בניגוד להחלטות האו"ם. כך דיווח אמש (יום ו') העיתון האמריקני "פיננשל טיימס" מפי מקורות דיפלומטיים בניו-יורק.

  

לדברי דיפלומטים באו"ם, איחוד האמירויות דיווח על תפיסת הספינה לוועדת הסנקציות של הארגון, האחראית לוודא את יישום ההחלטות שננקטו נגד פיונגיאנג,

בהן החלטה 1874, הכוללת אמברגו נשק על צפון-קוריאה. הוועדה, שבראשה עומדת טורקיה, לא פרסמה הודעה רשמית בנוגע לתקרית.

 

המקורות הדיפלומטיים מסרו כי הספינה שנתפסה היא ANL-Australia , שעליה התנוסס דגל איי-הבהאמה. הם אמרו לעיתון כי הספינה נתפסה לפני כמה שבועות, ו-ועדת הסנקציות של האו"ם שלחה לממשלות איראן וצפון-קוריאה מכתבים בנושא, בהם ציינה כי העברת המטען שנמצא על האנייה היא משום הפרה של החלטת האו"ם 1874.

 

אותם גורמים סיפרו כי הספינה לא נתפסה בדובאי, המהווה צומת מרכזי לסחורות היוצאות מאיראן ומיובאות אליה, וכי היא שוחררה כבר על-ידי הרשויות. למיטב ידיעתם, שלטונות איחוד האמירויות מצאו עליה מגוון כלי נשק בסיסיים, בהם רקטות RPG, שהוצגו על ידי שולחיהם כחלקי מכונות. לדברי הדיפלומטים, האיחוד הוא שמטפל במטען שנמצא על הסיפון, ולא נדרשת כל התערבות מצד הוועדה.

 

הדיווח על תפיסת האונייה מגיע בעיתוי רגיש ביותר. רק בימים האחרונים הזמינה צפון-קוריאה נציגים אמריקנים לשיחות על

הנשק הגרעיני שלה, אחרי תקופה ארוכה של הידרדרות ביחסים עם וושינגטון. במקביל, החברות המערביות במועצת הביטחון של האו"ם מנסות לקדם שיתוף פעולה גדול יותר מצד איראן בכל הנוגע לתוכנית הגרעין שלה עצמה.

 

האו"ם כבר אסר בעבר על צפון-קוריאה לייצא נשק כבד ואמצעים טכנולוגיים הקשורים לטילים ולנשק גרעיני,

אך אחרי הניסוי הגרעיני שערכה פיונגיאנג בחודש מאי האחרון החליט הארגון להרחיב את הסנקציות עליה. לפי החלטתו האחרונה, האיסור כולל ייצוא כל נשק שהוא מהמדינה הקומוניסטית.

 

החלטת האו"ם האחרונה מאפשרת למדינות החברות בו לבצע חיפושים על ספינות חשודות מצפון קוריאה, להחרים מהן כל פריט שייצואו ממנה אסור, ולהיפטר ממנו. לפי ההחלטה, על המדינות לדווח לוועדת הסנקציות על הפעולות שהן נוקטות ליישום צעדי הענישה על צפון-קוריאה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שליט צ' קוריאה, קים ג'ונג איל. שוב קורא תיגר?
צילום: AP
נשיא איראן, אחמדי-נג'אד. משלוח אסור
צילום: AFP
מומלצים