שתף קטע נבחר
 

עזניית נגב, הדורס הגדול בישראל, "סוחב רגל"

דורס היום הגדול בישראל שנכחד בטבע ומוחזק בשבי בגרעין רבייה, פרק את הגיד ולא הצליח לעמוד על רגלו. הוא הובא לניתוח בבית החולים לחיות בר ועובד טיפול פיזיותרפיה ממושכים

עוזניית הנגב, הוא דורס היום הגדול ביותר בישראל, אך נכחד מאזורנו. אחד הפרטים הבודדים בארץ, זכר שמוחזק בשבי בגרעין רבייה, הובא לטיפול בבית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת-גן.

 

"הוא פרק את הגיד ברגלו ולכן ניתחנו אותו כדי להשיב את הגיד בחזרה למקומו", אמר ד"ר יגאל הורוביץ, מנהל בית חולים. "העוזנייה נמצאת אצלנו כבר יותר משבעה חודשים ומדובר בתהליך החלמה ממושך, שמצריך לא רק טיפולים תכופים בטיפול במקום המנותח, אלא גם בהשבת היכולת שלה לעמוד על הרגל".

 

צילום: רועי גזית ויהונתן צור, פתיח: צח גולדברגר, עריכה: שלומי בלבול

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כ-25-30 זוגות של עוזניות הנגב, דורסי יום ממשפחת הנציים, קיננו עד שנות ה-50 באזור הערב והנגב. בשנות ה-80 צנח מספרן משמעותית, ונמנו רק כארבעה זוגות מקננים בלבד. הקינון הידוע האחרון נרשם באזור יוטבתה בשנת 1989. כיום מוחזקים כמה פרטים בודדים בגרעיני רבייה, כאמור.

 

ציד, לקיחת הדורסים לגידול בשבי ובגני חיות, וכן הרעלות, התחשמלויות, הפרעות האדם באזורי קינון ומחסור במזון טבעי, הם חלק מהגורמים שהובילו להיעלמותו של המין הזה מאזורנו. כיום עוזניית הנגב נחשבת לדורס נדיר שמגיע לבקר בישראל, והיא אינה מקננת עוד בטבע.

 

ד"ר הורוביץ וד"ר אריאלה רוזנצוויג, הם שניתחו את העוזנייה. בנוסף הזכר הפצוע מקבל במסגרת תהליך השיקום גם סדרת טיפולי פיזיותרפיה, כדי להשיב לו את כושר ההליכה והשימוש ברגל הפצועה. 

 


ד"ר אריאלה רוזנצוויג מטפלת בעוזנייה (צילום: רועי גזית) 


צילום: רועי גזית ויהונתן צור

עוזניית הנגב בטיפול פיזיותרפיה לרגל (צילום: יהונתן צור)

 

ד"ר ליסי שרון, מנהלת המרכז הישראלי לשיקום חיות בקיבוץ עין דור, הגיעה כדי לסייע לצוות הרופאים בבית החולים בתהליך השיקום של העוזנייה. בסדרת אימונים ארוכה, היא מדריכה את צוות הרופאים כיצד להשיב לדורס הגדול את יכולות השימוש ברגלו.

 

גם לאחר שהעוזנייה תחלים, היא לא תשוב בחזרה לטבע. "בשונה מחיות בר פצועות שהשתקמו בבית החולים ושיחררנו אותן לטבע, כאן מדובר במקרה חריג", ציין הורוביץ. "כיום כדי לנסות ולהשיב את המין בחזרה לחיים, מתקיימים פרויקטי רבייה בשבי, בו מצויים מספר מצומצם של עוזניות. הן השריד האחרון של המין".

 

צוות המטפלים מאמין כי עם השיפור במצבו של העוזנייה בעוד מספר חודשים, הוא יוכל לשוב בחזרה אל גרעין הרבייה.

 


 

 

מצאתם חיית בר פצועה? צרו קשר עם הגורמים הבאים: מוקד הסביבה של רשות הטבע והגנים: 6911* >> שמוליק לנדאו בכל שעה: 057-8842263 (מירס: 96*77*2000) >> עינת מטלון במרפאת בית החולים בספארי בר"ג: 057-8663920, 03-6305322

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי גזית ויהונתן צור
תהליך שיקומי ממושך. עוזניית הנגב
צילום: רועי גזית ויהונתן צור
צילום: רועי גזית ויהונתן צור
ד"ר יגאל הורוביץ והעוזנייה
צילום: רועי גזית ויהונתן צור
צילום: רועי גזית ויהונתן צור
טיפולי פיזיותרפיה אמורים לשפר את מצב הרגל
צילום: רועי גזית ויהונתן צור
צילום: רועי גזית ויהונתן צור
בתום השיקום תשוב העוזנייה בחזרה לשבי
צילום: רועי גזית ויהונתן צור
מומלצים