שתף קטע נבחר
 

איבדת טבעת יהלומים בדואר? קבלי פיצוי חלקי

אשה שלחה בדואר רשום טבעת יהלומים בשווי 3,400 שקל, אבל הכתובת על המעטפה לא הייתה מלאה, והיא חזרה אליה ללא הטבעת. ביהמ"ש פסק לה 721 שקל בלבד, בגלל התרשלותה

אישה שלחה בדואר רשום טבעת יהלומים בשווי 3,400 שקל לבדיקה. המכתב, שעשה את דרכו לנמען בטבריה בפברואר 2009, נשלח כשעליו שם רחוב ועיר היעד בלבד, ללא מספר בית, ללא שם חנות או שם הנמען.

 

בחלוף כשלושה שבועות, המעטפה חזרה אל השולחת כשבצידה האחורי הודבקה פתקית צהובה ובה צוינה סיבת אי המסירה: "מען בלתי מספיק". האישה פתחה את המעטפה, ונדהמה לגלות שהטבעת אינה בתוכה. האישה יצרה מיד קשר עם חברת דואר ישראל, ועדכנה אותה באשר לאובדן הטבעת. למשמע דברים אלו, השיבה החברה, כי אינה אחראית לאובדן הטבעת ועל כן התובעת אינה זכאית לפיצויים.

 

 

האישה הגישה תביעה לבית-המשפט לתביעות קטנות בירושלים, במסגרתה היא מבקשת לחייב את דואר ישראל להחזיר לה את שווי הטבעת כערכה היום. כן מבקשת התובעת הוצאות טלפון, נסיעות, אגרת פתיחת תיק בית-משפט, ופיצוי בגין עוגמת נפש - בסך הכל 16 אלף שקל.

 

לטענת דואר ישראל, אילו הייתה התובעת מבטחת את משלוח הדואר הייתה זכאית לקבל את מלוא סכום הנזק, ומשלא עשתה כן היא אינה זכאית לפיצוי. כמו כן, במשלוח דואר רשום ללא ביטוח ובהוכחת נזק, סכום הפיצוי המקסימלי על-פי החוק הינו 561 שקל.

 

תובעת רשלנית ונאיבית

השופטת רות זוכוביצקי קבעה כי לא יכול להיות ספק כי על פי החוק והפסיקה אין לפסוק לתובעת את הפיצוי שתבעה.

 

השופטת קבעה, כי התובעת התרשלה במספר דברים: ראשית, היא כתבה מען לקוי ביותר על גבי המעטפה שנשלחה לטבריה. שנית, למרות ערכה הרב של הטבעת התובעת לא ביטחה את המשלוח. בנוסף, התובעת לא הגישה תלונה במשטרה בגין גניבת הטבעת.

 

עם זאת, ציינה השופטת, כי התנהגות התובעת מצביעה על נאיביות ותמימות, אך לאו דווקא על רצון לתבוע פיצוי במרמה.

 

לפיכך, קבעה השופטת, יש לקבל את התביעה באופן חלקי בלבד, ולפסוק לתובעת פיצוי של 561 שקל. בנוסף, חייבה השופטת את דואר ישראל לשלם לתובעת את האגרה בסך 160 שקל.

  

לעיון בפסק הדין

 

לאתר המשפט הישראלי פסק דין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
רצוי לבטח לפני ששולחים. טבעת יהלומים
צילום: סי די בנק
מומלצים