כלכלת סין מתייצבת, הייצור מתרחב
מדד מנהלי הרכש הסיני עלה באוגוסט ל-54 נקודות, נתון שמצביע על התרחבות בפעילות הכלכלית, בעיקר כתוצאה מהתרחבות בביקושים המקומיים
פעילות הייצור בסין התרחבה באוגוסט בקצב המהיר ביותר ב-16 חודשים. כך לפי נתונים רשמיים שפורסמו היום (ג'), המצביעים על התייצבות בכלכלה השלישית בגודלה בעולם.
- סין מגוונת החזקות: תשקיע בנדל"ן בלונדון
כלכלת סין מראה סימנים חיוביים
מדד מנהלי הרכש, שמפרסמת הפדרציה הסינית ללוגיסטיקה ורכש, הראה כי התרחבות זה החודש השישי ברציפות, ועלה באוגוסט ל-54 נקודות, לעומת 53.3 נקודות ביולי. כל נתון של מעל 50 נקודות מעיד על התרחבות בפעילות הכלכלית.
עוד פורסם היום מדד הייצור הסיני של HSBC, שמתבצע על ידי חברת המחקר הבריטי מארקיט גרופ, והראה עליה לרמה של 55.1 נקודות באוגוסט, לעומת 52.8 נקודות ביולי.
הכלכלן צ'אנג ליקון ממרכז המחקר והפיתוח של מועצת המדינה, מסר בהודעה מטעם הפדרציה ללוגיסטיקה ורכש כי "מדד מנהלי הרכש של אוגוסט המשיך לעלות, ומצביע על המשך המומנטום החיובי של הכלכלה הסינית".
מהפדרציה נמסר עוד כי מ-20 תעשיות שכלולות בסקר, רק תעשיות הטקסטיל והפרמצבטיקה התכווצו בחודש שעבר. יותר מחמישית מהמנהלים שהשתתפו בסקר דיווחו על עלייה בייבוא, כולל יבוא של חומרי גלם, אחרי חמישה חודשים רצופים של ירידה. "הביקוש המקומי שמניע את ההתאוששות הכלכלית הסינית מתחזק", נמסר מהפדרציה.
עוד נמסר כי הייצוא מתאושש, אך עדיין נמצא במצב של אי ודאות. רכיב הייצוא במדד באוגוסט עמד על 52.1 נקודות, ללא שינוי לעומת יולי.
כלכלת סין צמחה ב-7.9% ברבעון השני, לעומת צמיחה של 6.1% ברבעון הראשון, בעיקר כתוצאה מהגדלה משמעותית בהוצאות הממשלתיות לנוכח המשבר הגלובלי. בייג'ינג השיקה בשנה שעברה חבילת תמריצים בהיקף של 585 מילירד דולר, בניסיון לתמוך בצמיחה באמצעות הגדלת ההשקעות בתשתיות ובפרויקטים אחרים.
אתמול צנחה הבורסה בשנגחאי בעקבות חששות כי הממשלה הסינית תצמצם בקרוב חלקים משמעותיים בתוכנית התמריצים, בעיקר בתחום ההלוואות. לדברי כלכלנים, לנוכח הנתונים, ממשלת סין צפויה להמשיך ולבטל חלקים בתוכנית התמריצים שכבר עשו את העבודה, ואין בהם צורך יותר. מדד המניות המרכזי בשנגחאי צנח ביותר מ-23% מאז השיא אליו הגיע ב-4 באוגוסט, אך הוא עדיין גבוה בכ-50% לעומת רמתו בתחילת השנה.
מדד מנהלי הרכש הסיני צנח לשפל חסר תקדים של 38.8 נקודות בנובמבר, אז הגיע המשבר הגלובלי לשיאו. במרס חזר המדד לעלות מעל לרמת ה-50 נקודות.