בתוך 20 שנה: דיכאון - המחלה השכיחה בעולם
ארגון הבריאות העולמי צופה כי בתוך שני עשורים יותר אנשים ילקו בדיכאון מכל בעיה רפואית אחרת בעולם. התוצאה: נטל עצום על מערכת הבריאות
בתוך שני עשורים, דיכאון יהפוך למחלה הנפוצה ביותר בעולם: כך על-פי דו"ח חדש של ארגון הבריאות העולמי, שאף מזהיר כי דיכאון יהווה את הנטל הבריאותי הכבד ביותר על החברה בתוך 20 שנה. על פי דו"ח חדש של מומחי הארגון, בעוד שני עשורים יותר אנשים יסבלו מדיכאון מאשר מכל בעיה בריאותית אחרת. התחזית הזו מפורסמת לקראת ועידת בריאות הנפש הבינלאומית המתכנסת בימים אלה אתונה.
על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי, 450 מיליון איש ברחבי העולם סובלים מהפרעות ונכויות נפשיות, מרביתם חיים בארצות מתפתחות. בארגון טוענים כי מערכות בריאות הנפש נמצאות במשבר כלל עולמי מחוסר בתקציבים.
המגיפה השקטה
מומחי הארגון כינו את הדיכאון "המגיפה השקטה": היא אינה נראית או נשמעת לעתים, ואינה גורמת למוות מהיר כמו
מחלות סרטן או לב, אך היא גובה מחיר יקר על החולה והחברה.
הבעיה מחריפה בארצות מתפתחות, שם אין די משאבים לטיפול בתופעה. על פי הנתונים, בארצות עניות חיים יותר אנשים הסובלים מדיכאון בהשוואה לארצות עשירות, שם שכיחות המשאבים לטיפול בהפרעות נפשיות גבוה פי 200.
על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, כ-8% מהאוכלוסיה הבוגרת בישראל סובלת מתסמיני הפרעות רגש או חרדה, כשהשכיחה מהפרעות אלה היא דיכאון בדרגה כלשהי. הפרעות רגש וחרדה שכיחות כמעט פי שתיים בקרב נשים מאשר בגברים. פחות מרבע מהסובלים מבקרים אצל רופא או איש מקצוע אחר לקבלת טיפול.
450 מליון בדיכאון, והיד עוד נטויה
צילום: ויז'ואל פוטוס
מומלצים