שתף קטע נבחר

 

נשיאת אונ' בן-גוריון: קריאה לחרם - חריגה מגבול

"הקריאה לחרם בינלאומי על ישראל, שנכתבה על ידי חבר סגל אוניברסיטת בן-גוריון, חרגה מגבולות החופש האקדמי", כתבה פרופ' רבקה כרמי במאמר ב"לוס אנג'לס טיימס", שפרסם בחודש שעבר את מאמרו של ד"ר ניב גורדון שקרא לחרם

שבוע וחצי לאחר פרסום מאמרו של ד"ר ניב גורדון ב"לוס אנג'לס טיימס", שקרא להטיל חרם על ישראל, פורסם אתמול (ד') באותו עיתון בארצות-הברית מאמר תגובה שכתבה פרופ' רבקה כרמי, נשיאת אוניברסיטת בן-גוריון - המוסד האקדמי בו חבר גורדון. פרופ' כרמי כתבה כי מדובר בדעה אישית שחרגה מגבולות החופש האקדמי.

 

"אני פתוחה תמיד ונטולת פניות למגוון רחב של דעות בקרב הסגל האקדמי והזכות שלהם לחופש דיבור. לא משנה עד כמה עמדותיהם שנויות במחלוקת", כתבה נשיאת אוניברסיטת בן-גוריון.

 "אבל הקריאה לחרם בינלאומי על ישראל, שנכתבה על ידי חבר סגל אוניברסיטת בן-גוריון, חרגה מגבולות החופש האקדמי".

 

פרופ' כרמי כתבה במאמר כי החופש האקדמי נועד להבטיח שיהיה חופש דיון בכל הקשור לרעיונות בתחומי המחקר והלימוד, לספק במה לוויכוח על רעיונות מורכבים שעשויים לקרוא תיגר על נורמות מקובלות. "אבל גורדון השתמש בבימה כחבר בסגל האקדמי לקדם דעה אישית, שהיא מוסוות בצורה דמגוגית כתיאוריה אקדמית".

 

נשיאת האוניברסיטה מתקוממת נגד טענתו של ד"ר גורדון, לפיהן ישראל היא מדינת אפרטהייד שרק חרם יציל אותה מעצמה. "העובדה היא שזה יהרוס את המארג החברתי שהוא רוצה להגן עליו. במקום להשקיע בפעילויות לקדם דו-קיום, הקריאה שלו לחרם נעשה בה כבר שימוש לבודד את ישראל".

 

פרופ' כרמי מזהירה כי בעקבות המאמר של ד"ר גורדון מתקיים מסע באינטרנט, המכוון לתורמים, להחרים את האוניברסיטה בשל המאמר ושל אחרים כתמיכה עם קריאתו לחרם. "אנחנו שומעים קולות של אלה הדורשים שהאוניברסיטה תתעלם מהחוק הישראלי ותפטר את גורדון, חבר קבוע בסגל, על בסיס ההצהרות שלו. אוהבים את זה או לא, אי אפשר לפטר את גורדון. החוק הישראלי מאוד ברור והאוניברסיטה היא מוסד מכבד חוק".

 

"גורדון איבד את היכולת שלו לפעול ביעילות בתוך המבנה האקדמי, עם העמיתים שלו בישראל וברחבי העולם", היא כתבה. אחרי הצגתה

 של ישראל כמדינת אפרטהייד "כיצד הוא יכול ליצור אוירה טובה של שיתוף פעולה הדרושה למחקר ולימוד אקדמי אמיתי?".

 

על היחסים בין יהודים לערבים בישראל היא הביאה מעבודתה. פרופ' כרמי כתבה כי הקריירה האקדמית שלה מתמקדת במניעת מחלות תורשתיות באוכלוסייה הבדואית. "המעבדה שאני הקמתי באוניברסיטת באר-שבע עובדת עם רופאים וחוקרים בדואים, פלסטינים וירדנים לשפר את בריאותם של ילדים ערבים ברחבי האזור. זהו אחד משיתופי פעולה רבים ישראלים-ערבים בתחומים, מפיתוח טכנולוגיות מים מתקדמות לאנרגיית השמש, שימוש הסביבה ורפואת חירום, שייפגעו אם תהיה ענישה קולקטיבית בשל מעשיו של גורדון או ההתנגדות שלי לעמדתו".


פורסם לראשונה 02/09/2009 23:29

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דני מכליס
פרופ' כרמי. למה לא קידם דו-קיום
צילום: דני מכליס
ד"ר גורדון. קרא לחרם
מומלצים