שתף קטע נבחר

 

לשכת רה"מ: רון ארד בחיים ואנו פועלים להחזירו

ב-2005 סירב רה"מ אריאל שרון להכריז על הנווט הנעדר "חלל צה"ל שמקום קבורתו לא נודע", למרות דו"ח שקבע כי מת ממחלה בשבי אחרי 1995. לשכת נתניהו דבקה בהחלטה

"כל עוד אין הוכחה אחרת - הנחת היסוד היא כי רון ארד נמצא בחיים, ואנחנו פועלים להחזירו הביתה". כך נמסר בצהריים (יום א') מלשכת ראש הממשלה, בעקבות פרסומו ב"ידיעות אחרונות" של דו"ח סודי, לפיו הנווט השבוי היה בחיים לפחות עד שנת 1995, וכי הוא מת ממחלה בלבנון.

 

בלשכת ראש הממשלה, בנימין נתניהו, מסרו כי "המאמצים לשפוך אור על גורלו של הנווט השבוי נמשכים כל העת". עמדת נתניהו מתיישבת עם החלטתו של גם ראש הממשלה דאז, אריאל שרון, שסירב ב-2005 להכריז על מותו של ארד, למרות שצוות המומחים המליץ בצורה חד משמעית: להכריז על רון ארד חלל צה"ל שמקום קבורתו לא נודע.

 

ועדה שהוקמה לפני כארבע שנים, שבראשה עמד ראש אמ"ן דאז האלוף אהרון זאבי-פרקש, קבעה שארד היה בחיים לפחות עד תחילת 1995 וכי הוא מת ממחלה בלבנון, בידיים איראניות. איראן וחיזבאללה ניסו לאתר את קברו, אך נוכח שינויי הנוף והסביבה הם לא הצליחו בכך.

 

על-פי חוות דעתו של האלוף זאבי-פרקש,

הוחזק רון ארד בלבנון תקופה ארוכה ובתחילת 1990 הועבר לאיראן, שם הוחזק בתנאי בידוד וסודיות קיצוניים במשך זמן מה. באותה עת הכחישו האיראנים שוב ושוב כי רון ארד בידיהם. כל חברי הוועדה משוכנעים כי ארד חי לפחות שבע שנים אחרי קבלת אות החיים האחרון ממנו, ב-5 במאי 1988.

 

החומר בתיק נאסף ונחתם בשנת 2005 בהמלצה חד-משמעית של כל צוות המומחים: להכריז על רון ארד חלל צה"ל שמקום קבורתו לא נודע. האלוף זאבי-פרקש הציג את הממצאים בפני ראש הממשלה דאז, אריאל שרון, בנוכחות ראש המוסד והשב"כ, והציע לו לסגור את התיק - אך שרון סירב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים