שתף קטע נבחר

 

קלדניות בתי המשפט חוזרות לעבוד - ללא הסכם

ועד העובדים של הנהלת בתי המשפט הסכים להפסיק את שביתת הקלדניות ולהיכנס למשא ומתן על הסכם שיעגן את זכויותיהן. אך לא כולן מרוצות מהפשרה. "קיימת תחושה קשה שעדיין סוחרים בנו", אמרה אחת מהן

שביתת הקלדניות נגמרה, לעת עתה. הקלדניות בבתי המשפט השונים ברחבי הארץ יחזרו היום (ב') לעבוד כרגיל בעקבות פגישה שנערכה היום בין נציגי הנהלת בתי המשפט לבין נציגי נציבות המדינה. במהלך הפגישה ביקשו נציגי הנציבות מיו"ר ועד העובדים הארצי של ההנהלה, דני חסון, לבטל את השביתה ולאפשר להם להגיע למסמך הבנות מוסכם עד סוף אוקטובר.

 

חסון הסכים להצעה, לפיה ההסכם שיגובש בחודש וחצי הקרוב יחתור לשפר את שכר הקלדניות ויעגן את זכויותיהן על-פי החוק ועד אז ככל הנראה לא יינקטו פעולות מחאה מצידן.

 

עם זאת, חלק מהקלדניות מתנגדות לסיכום עם נציבות המדינה ומתנגדות לדחיית השביתה. למרות הפגישה והסיכום ישנן קלדניות שלא מסכימות עם דחיית השביתה וחושבות כי משחקים בהן. "קיימת תחושה קשה שעדיין סוחרים בנו. ראוי היה שההסכם הקיבוצי ייכתב וייחתם הלילה, עוד לפני שחוזרים לעבודה", אמרה ל-ynet ק', קלדנית ממחוז ירושלים.

 

שביתת הקלדניות שהחלה אתמול נמשכה בסופו של דבר יום אחד בלבד, שבמהלכו נאלצו מתמחים, עוזרים משפטיים ואף שופטים בעצמם להחליף אותן, עובדה שעיכבה דיונים למספר שעות. כ-800 קלדניות עובדות בבתי המשפט בארץ, ומחאתן פרצה לאחר פיצוץ ההבנות שהתגבשו במהלך החודשים האחרונים עם משרד האוצר ועם נציבות שירות המדינה.

 

לדברי עורכת הדין אורנה לין, שייצגה את הקלדניות במשא ומתן, היה משא ומתן ממושך שהגיע להישגים, אולם הנציבות חזרה בה. לדבריה,

כרגע הקלדניות נקראות עובדות מדינה קבועות, אולם הן מוחתמות בחוזים שמוארכים בכל שנה, בטרם ניתנו להם כתבי מינוי.

 

עד שנת 2003 היו הקלדניות מוגדרות כעובדות קבלן דרך משרדי כוח אדם. מ-2003 נחתם הסכם מיוחד לפיו הם יהיו כמעין עובדות מדינה, אולם במגבלות מסוימות. במהלך השנה האחרונה נעשו מספר ניסיונות להגיע להסדרים לגבי העלאת שכר הקלדניות. כיום משתכרות הקלדניות שכר מינימום, והן גם לא מקבלות את ההטבות והזכויות מהן נהנים שאר עובדי המדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית המשפט בכפר סבא. השביתה נדחתה
צילום: נמרוד גליקמן
מומלצים