המרפאה הגאה בת"א - אז למה צריך את זה?
כחודשיים לאחר פתיחתה של המרפאה הגאה הראשונה בישראל, בגן מאיר בתל-אביב, הגיע למקום ד"ר גל מאייר, ישראלי לשעבר, ומנהל המרפאה הגאה הגדולה בעולם, בניו-יורק. פגשנו אותו במקום וביררנו למה צריכה הקהילה הגאה מרפאה משלה
לפני כחודשיים נפתחה מרפאה ראשונה מסוגה בישראל מטעם שירותי בריאות כללית במרכז הגאה החדש בגן מאיר בתל אביב. המרכז משרת את הקהילה הגאה ומספק בעיקר שירותי רפואת משפחה וייעוץ על ידי רופאים שמשתייכים לקהילה, ללא צורך להזדהות או להשתייך לקופת חולים מסוימת.
מרפאה מסוג זה שהיא בין המצליחות והגדולות בעולם נמצאת בניו-יורק ומי שמנהל אותה הוא ד"ר גל מאייר, ישראלי לשעבר, שהגיע לביקור בישראל על מנת לחזק את הקשר בין שתי המרפאות. "במפגש עם ד"ר מאייר יש ניסיון ליצור שיתוף פעולה עם המרפאה בניו-יורק", אומר ד"ר וגנר. "המטרה שלנו היא לספק טיפול איכותי יותר, שמבוסס על מחקר וידע שהצטברו במרפאה דומה ומצליחה בחו"ל".
"האוכלוסייה הגאה, כמו כל אוכלוסיית מיעוט אחרת, נוטה להתנהגות בריאה פחות טובה משאר האנשים", מסביר ד"ר גל וגנר קולסקו, מנהל מרפאת גן מאיר, "אנחנו יודעים שהאנשים ששייכים לקהילה הגאה הולכים פחות לרופאים והמטרה כאן היא שאנשים ירגישו חופשיים ללכת ולהיבדק כשהם צריכים".
ד"ר מאייר, מנהל המרפאה בניו-יורק מסביר מדוע יש לפתוח עוד ועוד מרכזי בריאות עבור האוכלוסייה הגאה: "בכל מקום בעולם, הומואים, לסביות, טרנסג'נדרס וביסקסואלים מקבלים פחות שירותי בריאות מאשר אחרים. בין אם זה בגלל שהם מפחדים ללכת לרופא ולומר להם את האמת לגבי זהותם או התנהגותם, או שהם מקבלים את הטיפול הלא נכון בגלל שהם הולכים לרופא ולא מרגישים נוח מספיק כדי לומר את האמת. עד היום שהדבר ישתנה, מאוד חשוב שיהיו מקומות כמו המקום הזה, שבו אנשים יכולים לבוא, להיות עצמם ולקבל את הטיפול המתאים אותו לא היו מקבלים לולא הרגישו בנוח".
"האוכלוסייה הגאה הולכת פחות לרופאים רגילים". ד"ר גל מאייר
צילום: חגי דקל
"אנשים מרגישים חופשיים יותר כאן". ד"ר גל וגנר קולסקו
צילום: חגי דקל
מומלצים