שתף קטע נבחר
 

מאפינס דבש: זה קל ומתוק

בלי להפעיל את המיקסר, ובכלל, בלי לעשות כמעט שום דבר, רק לערבב כמה מרכיבים בקערה - ויש מאפינס רכים, זהובים ונוטפי דבש, לתפארת ראש השנה

הפקה וסגנון: נטשה חיימוביץ'; צילום: שי רוזנצוויג; עריכה: רונה פפר; איפור: סווטה קריחלי; סטילס: יוסי סליס; מעמד לעוגה: נקודה בכפר, מושב עשרת

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מאפינס דבש פשוטים ונפלאים

12 מאפינס בתבנית שקעים גדולים

 

המרכיבים

שמן (קנולה או תירס), לשימון התבניות

1 צנצנת (360 מ"ל) דבש

4 ביצים

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 כוס (240 מ"ל) שמן (קנולה או תירס)

3 כוסות (420 גרם) קמח תופח

1/2 כוס (120 מ"ל) מים

אפשרות: זיגוג דבש

1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר

1 כף מים

3 כפות דבש נוזלי

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (165 מעלות). משמנים היטב את שקעי התבנית.

2. שמים בקערה את הדבש, מוסיפים את הביצים, הסוכר, השמן והמים וטורפים היטב – רצוי בעזרת מטרפה ידנית  עד שמתקבלת עיסה במרקם אחיד. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, עד שהוא נטמע לגמרי בעיסה. העיסה המתקבלת נוזלית יחסית. יוצקים את העיסה לשקעי התבניות, כך שתגיע עד לשלושה-רבעים מגובהם, ואופים 20-15 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומצננים.

3. הזיגוג: מערבבים בקערה את אבקת הסוכר והמים, מוסיפים את הדבש ומערבבים לעיסה סמיכה – אפשר להוסיף עוד מים, בהתאם לסמיכות הרצויה. אם הזיגוג מתקשה, מחממים קצת במיקרוגל. מורחים בכף על המאפינס המצוננים או מזלפים עליהם פסי זיגוג בכפית. משהים 20 דקות בטמפרטורת החדר, עד שהזיגוג מתייצב, ומגישים.


ובשבוע הבא, חגיגות ראש השנה נמשכות עם מתכון נפלא לטראפלס דבש ולימון (צילום: יוסי סליס)

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאפינס דבש. מה שילדים אוהבים
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים