שתף קטע נבחר

 

רוסיה: הספינה שנחטפה לא נשאה טילים לאיראן

שר החוץ הרוסי התייחס לראשונה לדיווחים לפיהם הספינה הרוסית שנחטפה ביולי נשאה מערכת הגנה אווירית מתקדמת שיועדה לאיראן. "המידע הזה שקרי לחלוטין", אמר לברוב

שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב הכחיש היום (ג') כי הספינה "ארקטיק סי" נשאה מטען סודי של טילי הגנה מסוג S-300 לאיראן, כפי שדיווחו כלי תקשורת בעולם. בשבוע שעבר נחשף ב-ynet כי כוחות ביטחון רוסים הם שחטפו את האוניה, כדי לסכל עסקת מכירת טילים שכאלה מגורמים פרטיים ברוסיה למדינה מזרח-תיכונית עלומה, כנראה איראן.

 

"המידע אודות נוכחותם של טילי S-300 על גבי הארקטיק סי שקרי לחלוטין", אמר לברוב בתדרוך במוסקבה, בתום פגישה עם עמיתו הסלובקי, מירוסלב לייצ'ק. על פי הגרסה הרשמית, "ארקטיק סי", שהפליגה תחת דגל מלטה, נחטפה ביולי בים הבלטי, בדרכה מפינלנד לאלג'יריה, על ידי שמונה גברים. ב-18 באוגוסט השתלט עליה צוות קומנדו רוסי באוקיאנוס האטלנטי, ושמונת ה"פיראטים" נעצרו, והוגשו נגדם כתבי אישום ברוסיה בגין שוד ימי.

  

מעבר לכך, לא פרסמו הרשויות הרוסיות דבר אודות המטען שהיה על האוניה, ועד עתה טענו כי "לא נמצא דבר חשוד". אחרי אין-ספור שמועות ודיווחים אודות הספינה הרוסית שנעלמה בלב ים, דווח בשבוע שעבר ברוסיה על הקמת צוות חקירה מיוחד לבדיקת נסיבות חטיפתה של ה"ארקטיק סי". ועדת החקירה שהוקמה בפרקליטות המדינה במוסקבה מסרה כי המדינות שישתתפו במאמצים הן: מלטה , שוויץ, פינלנד, אסטוניה ולטביה. שמונת הנאשמים בחטיפת הספינה הם אזרחי אסטוניה, לטביה ורוסיה.

 

במקביל לפרסומים על כך שהרוסים עצמם הם שחטפו את

הספינה, נפוצו בכלי תקשורת ברחבי העולם דיווחים שקשרו את המוסד הישראלי לפרשה. האדמירל טרמו קוטס, הממונה במטה נאט"ו על מעקב אחר פיראטיות ימית, העריך בראיון ל"טיים" כי הספינה הובילה בהסתר טילים שיועדו לאיראן או לסוריה - סיבה הגיונית לדעתו להניח, כי ישראל מעורבת בדרך זו או אחרת בפרשה.

 

בשבוע שעבר דווח כי מיכאיל ויוטנקו, עורכו של מגזין הימאות המקוון "סובפראכט", אולץ לעזוב את רוסיה כדי להימנע ממעצר - או אולי אף מחיסול. האתר שוויוטנקו עורך היה אחד מכלי התקשורת שדיווחו כי הספינה - שבאופן רשמי נשאה מטען של עץ - הכילה למעשה אמצעי לחימה מוברחים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לברוב: לא היו שם טילי S-300
צילום: רויטרס
מומלצים