שתף קטע נבחר
 

רייפמן נחקר כבר ביולי בחשד לזיוף והונאה

בעקבות תלונה של חברת ההשקעות הזרה ווינטון קפיטל; ישב בעבר שבוע במעצר בית במסגרת החקירה. החברה התלוננה שקיבלה מרייפמן בטוחות למניות אמבלייז שנמצאו לכאורה בידי ברוקר אנגלי, אך משבאה לדרוש אותן הכחיש הברוקר שהמניות היו אי פעם בידיו. בא כוחו של רייפמן: "הברוקר החזיר תשובה שאיננו מבינים"

המשטרה חוקרת חשד לזיוף, קבלת דבר במרמה והונאה נגד יו"ר אמבלייז אלי רייפמן. ל"כלכליסט" נודע כי החקירה נגדו החלה ביולי, בעקבות תלונה שהוגשה על ידי חברת ההשקעות ווינטון קפיטל הולדינגס, הרשומה באיי הבתולה. במסגרת החקירה אף שהה רייפמן במעצר בית בהסכמה במשך כשבוע.

 

 

התלונה, שהוגשה על ידי חברת ההשקעות, מתייחסת להלוואה של 3 מיליון דולר שנתנה החברה לרייפמן בפברואר. לטענתה, ההלוואה ניתנה תמורת בטוחות של 9 מיליון מניות אמבלייז, שנמצאו לטענת רייפמן בידי הברוקר ג'יי. אם פין באנגליה. לדברי עו"ד מאיר הלר, שמייצג את החברה, לאחר שרייפמן לא פרע את ההלוואה פנה לעו"ד דורון אפיק, ששימש הנאמן בעסקת ההלוואה, בדרישה שיעביר ללקוחתו את המניות - אך הלה סירב לעשות זאת.

 

בתגובה פתחה החברה בהליך באנגליה נגד הברוקר האנגלי, רייפמן ואפיק, ואז התקבלה הצהרה בכתב מהברוקר, שלפיה אין בידיו מניות אמבלייז על שמו של רייפמן, ולא היו מעולם. עקב כך הוגשה התלונה למשטרה.

 

לדברי הלר, לעו"ד אפיק היה ייפוי כוח לפעול במניות, והוא אף החזיק במסמכים שהוצגו לחברת ההשקעות מהברוקר האנגלי לכאורה.

 

המחשבים הוחרמו

מאז פתיחת החקירה נגדו לפני כחודשיים נחקר רייפמן במפלג ההונאה של מחוז תל אביב כמה פעמים, ואף היה במעצר בית בהסכמה למשך כשבעה ימים, שבמהלכם ביצעה המשטרה חיפוש במשרדי אמבלייז והוחרמו מחשבי החברה.

 

המעצר, כך מסתבר, נועד למנוע חשד לשיבוש חקירה היות שכמה מעובדי החברה נתנו עדות בעניין. עתה מתכוונת המשטרה, ככל הנראה, לבקש לבצע חיקור דין באנגליה כדי לברר אם אכן מדובר במסמכים מזויפים שהוגשו לידי חברת ההשקעות. עד עתה הוגשה התלונה האחת הזו בעניין, אך המשטרה חושדת שקיימות חברות נוספות שנתנו לרייפמן הלוואות וקיבלו ממנו בטוחות בצורת מניות המוחזקות לטענתו אצל אותו הברוקר.

 

עו"ד דורון אפיק שהיה הנאמן בעסקת ההלוואה מסר בשם רייפמן כי העסקה שנעשתה עם חברת ההשקעות היתה לגיטימית לחלוטין. לטענתו, הסיבה לכך שהמניות לא הועברו למרות ההסכם היא שהוא לא היה מוכן להפר את צו בית משפט שאסר עליו, לדבריו, להעביר את המניות.

 

"אני התבקשתי להגיע למשטרה ולמסור עדות, ומסרתי את כל המידע שהיה ברשותי", אמר אפיק ל"כלכליסט". "רייפמן הסכים למעצר הבית מכיוון שמדובר במניות שלו והוא יעשה הכל כדי לסייע למשטרה במטרה להבין מה קרה להן. הברוקר החזיר תשובה שאנחנו לא מבינים אותה, העברנו את זה לבדיקת המנהל המיוחד ואין לנו מושג כיצד הוא פעל".

 

ממשטרת מחוז תל אביב אישרו כי הוגשה תלונה וכי נגד רייפמן מתנהלת חקירה. דובר משרד המשפטים מסר בתגובה, בשם המחלקה הבינלאומית, כי "איננו מתייחסים לבקשות לחיקור דין, בין אם הוגשו ובין אם לאו, ואין בכך בכדי לאשר או להכחיש את הנטען בפניה".

  

עיכוב ביצוע למעצר

בתוך כך, בית המשפט העליון אישר אתמול את בקשתו של רייפמן לעכב ב-48 שעות את מעצרו ל-45 יום, שעליו הורה שלשום בית המשפט המחוזי. עם זאת, בית המשפט דחה את בקשתו לארכה של עשרה ימים כדי להכין את הערעור על החלטת המעצר, וקבע כי עליו להגיש את הערעור עד היום.

 

שופטת בית המשפט המחוזי ורדה אלשיך הורתה שלשום על מעצרו של רייפמן בגין ביזיון בית המשפט, לאחר שלא מילא אחר הוראתה להעביר את מניותיו בחברת אמבלייז למנהל המיוחד שמונה לנכסיו, עו"ד איתן ארז. אלשיך עצמה הורתה על עיכוב הביצוע ב-24 שעות.

 

רייפמן בחר להגיש את בקשת עיכוב הביצוע עוד בטרם הגשת הערעור על החלטת אלשיך, בטענה שהחלטתה חסרת תקדים ונוגדת את חוק יסוד כבוד האדם וחירותו. לטענתו, גם אם היה ראוי לסעד החריף של מעצר, הרי שבית המשפט המחוזי התעלם מהאפשרות להטיל עליו סנקציה חריפה פחות כמו מעצר בית, וכי המעצר ימנע ממנו לממש את הנכסים ולהגיע להסדר עם נושיו.

 

לגבי מועד הגשת הערעור טען רייפמן, המיוצג על ידי עורכי הדין דורון אפיק ושלומי תורג'מן, כי אין ביכולתו להגיש ערעור מפורט בסדר זמנים קצר זה מבלי שייגרם לו נזק בלתי הפיך. טענה זו לא התקבלה, כאמור, על ידי בית המשפט העליון.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רייפמן. פרשה נוספת
צילום: ירון ברנר
מומלצים