העולם מתחמם? האשימו את האוסטרלים והסינים
תושבי אוסטרליה פולטים הכי הרבה פחמן דו-חמצני לנפש - אפילו יותר מהאמריקנים. סין, לעומת זאת, אחראית לכמות הגדולה ביותר של פחמן דו-חמצני הנפלט לאטמוספירה
אם אתם רוצים להאשים מישהו בהתחממות כדור הארץ - האשימו את האוסטרלים. על פי נתונים שהתפרסמו לאחרונה, תושבי היבשת הדרומית תפסו את מקומם של האמריקנים בראש הרשימה העולמית של פולטי פחמן דו-חמצני לאטמוספירה.
חברת הייעוץ הבריטית מייפלקרופט הציבה את אוסטרליה במקום הראשון בפליטות גזי חממה לנפש, עם 20.58 טונות פחמן דו-חמצני לשנה. במקום השני ברשימה נמצאים תושבי ארצות הברית עם 19.78 טונות CO2 לנפש לשנה. אחריהם בחמישיה הראשונה תושבי קנדה, הולנד וסעודיה, מתוך רשימה המונה 158 מדינות.
בסיכום כללי סין היא אמנם המדינה שפולטת לאוויר הכי הרבה CO2 (וארה"ב מיד אחריה ברשימה), אך מהנתונים עולה כי סך הפליטות לנפש בסין עומד על 4.5 טונות לנפש לשנה. בהודו הנתון הוא 1.6 טונות לנפש לשנה - הרבה פחות מסך הפליטות הכללי שלהן.
עוד על פליטות גזי חממה:
- חברה בינלאומית תמפה את פליטת גזי החממה בישראל
- שינוי האקלים: איפה הכי מסוכן להיות?
- דיאטת פחמן: במקום קלוריות, סופרים פליטות / עדי וולפסון
"תושבי אוסטרליה פולטים פחמן דו-חמצני פי חמישה מתושבי סין, למרות שסין פולטת לאוויר כמעט פי 20 פחמן דו-חמצני מאוסטרליה. הסיבה לכך היא האוכלוסיה העצומה של סין", הסביר ברי ברוק, פרופסור מאוניברסיטת בריסבן. "אפשר לשחק עם המספרים האלה כמה שרוצים אבל בסופו של דבר, מה שחשוב הוא 'תקציב' הפחמן העולמי. כל עוד האנושות כולה לא תמצא פתרונות לבעיה הזו, וכל עוד תימשך ההתקוטטות הקטנונית בין המדינות בנוגע למי אחראי יותר או פחות, כלום לא יעזור", הוא הוסיף.
הדו"ח של החברה פורסם כחלק משורה של דו"חות לקראת כנס האקלים של האו"ם בדצמבר בקופנהאגן. בכנס ינסו מדינות העולם למצוא את עמק השווה ולקדם הסכם בינלאומי להפחתת פליטות גזי החממה, במקום אמנת קיוטו שתוקפה יפוג ב-2012.
בשל שטחה הרחב של אוסטרליה, והבידוד הגיאוגרפי שלה כיבשת עצמאית, יש תג מחיר פחמני גבוה לשינוע מוצרים ואנשים ממנה ואליה. ראש הממשלה הקודם סרב בתוקף להצטרף למאמצי הפחתת גזי החממה ואילו ראש ראש הממשלה הנוכחי, קווין ראד, החליט להצטרף לאמנת קיוטו מיד כנכנס לתפקידו לפני כשנתיים.
ראד הציע לאחרונה חוק במסגרתו תפחית אוסטרליה את פליטות גזי החממה ב-25 אחוז עד 2020 (לעומת רמת הפליטות בשנת 2000), אך החוק כשל בהצבעה בסנאט בחודש שעבר, ויישום המהלך נמצא כעת בספק.