שתף קטע נבחר

 

בג"ץ לשלטון המקומי: שובתים על גב הילדים

במחאה על קיצוץ בתקציבם השביתו ראשי הרשויות את הלימודים בכמה יישובים, וקוממו עליהם את השופטים. "הכי קל לעשות את המאבק על גב הילדים", אמרה השופטת ארבל, והשופט ריבלין הוסיף: אתם משיגים מטרה הפוכה

כשבחוץ, במרחק לא רב משם, מתנהלת הפגנה שלטענת מארגניה גלשה לפסים אלימים, נערך היום (ב') דיון בבג"ץ בעתירת הנהגת ההורים הארצית בראשות אתי בנימין נגד השבתת מוסדות החינוך של השלטון המקומי. שופטי בג"ץ תקפו בחריפות את מארגני השביתות ומתחו עליהם ביקורת.


מפגינים מול משרד האוצר (צילום: דודי ועקנין)

 

השופטת עדנה ארבל אמרה לנציגי השלטון המקומי, כי "בפועל יוצא שמי שנפגע בסוף מכל הסיפור הם הילדים. הכי קל לעשות את המאבק על גב הילדים, אתם שקשרתם את המחאה שלכם באופן מלאכותי עם השבתת הלימודים".

 

השופט אליעזר ריבלין הוסיף ואמר: "ביישובים עשירים מאוד ההורים שכרו שירותי אבטחה והילדים ממשיכים ללמוד. אתם לא משיגים את המטרה שלכם, אלא משיגים את המטרה ההפוכה".  

 

במהלך הדיון טען נציג ארגון ההורים, עו"ד אברהם בר-שלום, כי לשלטון המקומי אין סמכות להשבית את הלימודים בבתי הספר. לדבריו, להורים נמאס שהילדים שלהם משמשים ככלי בידי ארגונים.


ההפגנה מול משרד ראש הממשלה (צילום: זאב טרכטמן)

 

נציג המדינה, עו"ד ענר הלמן, ייצג את משרד החינוך, וטען כי השלטון המקומי יכול היה לנהל את המאבק לפני השביתה, אולם הם בחרו קודם כל לשבש את החינוך. "זהו דבר לא סביר ולא מידתי שרשות מקומית תעשה דבר כזה". לטענתו, השלטון המקומי היה צריך לפנות לבג"ץ לפני שפתחו בשביתה.

 

השופטים דרשו מנציגת השלטון המקומי, עו"ד נועה בן אריה, להבהיר האם יש כוונה להמשיך בשביתה גם לאחר החגים, והשופט חנן מלצר אף הקשה ושאל: "מדוע אתם לא בוחרים בדרך של עתירה? אתם בעצם בוחרים דרך הבלתי חוקית".

 

הנציגה בן-אריה השיבה, כי "מדובר בשירותים תומכים, אותם אנו משביתים. לא מנענו לימודים בבתי ספר ולא סגרנו את מוסדות החינוך". מנכ"ל מרכז השלטון המקומי אמר לשופטים, כי: "אנו שומרים לעצמנו את הזכות להמשיך בשביתה". בתום הדיון קבעו השופטים כי ההחלטה תינתן בהמשך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארבל. "קל על גב הילדים"
צילום: סבסטיאן שיינר
ההפגנה. המארגנים טוענים לאלימות
צילום: זאב טרכטמן
מומלצים